Sa svakom narednom utakmicom utisak je da vrednost igračkih kvaliteta Marka Grujića skače na evropskom fudbalskom tržištu. Brojni su klubovi koji prate nastupe mladog vezisteCrvene zvezde, međutim do pojave Štutgarta niko nije poslao konkretnu ponudu.

Govorilo se i pisalo da pre svih Inter želi da kapariše Zvezdin izdanak iz škole fudbala, da Žoze Murinjo ima visoko mišljenje o visokom vezisti, kao i da su skauti PSŽ i Evertona u više navrata dolazili na stadion „Rajko Mitić” da bi uživo zabeležili igračke kvalitete i mane 19-godišnjeg mladog reprezentativca Srbije, međutim niko konkretnom ponudom nije ispipao puls vodećim ljudima Crvene zvezde, sve do pojave nemačkog prvoligaša, koji je na adresu Ljutice Bogdana poslao opciju po kojoj bi već ove zime otkupio Grujića za pet miliona evra.

Teško je poverovati da će Zvezda u ovom trenutku pozitivno odgovoriti timu koji se bori za opstanak u Bundes ligi, s tim u vezi ni sam Grujić sigurno ne bi želeo da karijeru nastavi u klubu koji bi lako mogao da ispadne u „Cvajtu”. Ponuda Štutgarta mogla bi da bude zapravo početna centa prilikom pregovora Zvezde sa zainteresovanim stranama u vezi sa transferom Marka Grujića. Zvezdan Terzić, sportski direktor, ponovio je u više navrata da će mladi vezista ostati u klubu sve do završetka kvalifikacija za Ligu šampiona, ukoliko crveno-beli pre toga osvoje titulu u domaćem šampionatu. Moguća je opcija da neko prethodno otkupi ugovor Grujića, ali pod uslovom da ga Zvezda zadrži do kraja pomenutog ciklusa u najelitnijem takmičenju.

Podsećanja radi, prilikom poslednjeg boravka fudbalera Zvezde u Kopru Grujić je, uz dozvolu kluba, večerao sa Pjerom Auziliom, sportskim direktorom Intera i Dejanom Stankovićem, koji je skaut crno-plavih za Balkan. Crveno-beli smatraju da Grujić vredi 10 milina evra i da ga ispod te cene ne bi pustili sa stadiona „Rajko Mitić”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari