Mukama dojučerašnje atletske senzacije Oskara Pistorijusa ne nazire se kraj. Sve su jače glasine, pa i sudska svedočenja, da je Južnoafrikanac devojku ubio sa predumišljajem, što potvrđuje i navodna svađa koja se odigrala u kući sat vremena pre ubistva.

Policijski istražitelj Hilton Bota rekao je sudu da je neimenovani svedok „čuo neprekidnu svađu u Pistorijusovoj kući između dva i tri ujutro“, neposredno pre nego što je Riva Stenkamp pronađena mrtva. On je dodao da je devojka tri puta pogođena hicima kroz vrata od kupatila, sa ranama na glavi, laktu i kuku, odnosno da je olimpijac iz Londona nišanio.

Pistorijus će, osim za ubistvo, najverovatnije biti optužen i za ilegalno posedovanje municije kalibra 38 milimetara koja je pronađena u njegovom sefu, a atletičar nije posedovao ni dozvolu za pištolj tog kalibra. U spavaćoj sobi otkrivene su i dve kutije testosterona i igle, pa se sumnja da je Pistorijus koristio doping.

Podsetimo, osvajač zlata na Paraolimpijskim igrama, te učesnik Olimpijskih igara u Londonu, ubio je svoju devojku u noći 14. februara. Pistorijus se prvo branio da je devojku ubio slučajno misleći da je provalnik kada mu se ušunjala u kuću kako bi ga iznenadila za Dan zaljubljenih. Međutim, dosadašnja istraga opovrgla je te informacije, uz sve jače dokaze da je ubistvo izvršeno s predumišljajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari