Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je prebrodio prvo kolo ovogodišnjeg Vimbldona pobedom nad uvek nezgodnim Nemcem Filipom Kolšrajberom sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:4). Naredni rival našeg asa biće uporni Finac Jarko Nieminen koji je u 1. kolu eliminisao iskusnog Australijanca Lejtona Hjuita, koji se tako već na startu oprostio od trave Londona s obzirom da je najavio kraj karijere. Đoković je sva tri seta dobio na isti način, diktiranjem tempa, potom bi gubio prednost, a onda pravio novi brejk u finišu deonica i na kraju sigurno slavio.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


– Imao sam protiv sebe teškog protivnika, on može da bude veoma opasan na travnatoj podlozi, ali sam ostao fokusiran do kraja. Uvek je sjajan osećaj doći na Vimbldon, najznačajniji teniski turnir na svetu – kratko je prokomentarisao Đoković.

Jednako sigurna na startu bila je Ana Ivanović koja je sa 2:0 (6:1, 6:1) preskočila malo poznatu Kineskinju Ji Fan Ksu, pa će se u narednom kolu sastati sa Amerikankom Betani Matek Sends. Prva teniserka Srbije je igrala bez greške i u svakom trenutku susreta potvrdila klasu protiv rivalke koja tek traži prodor u sam vrh.

Uprkos dva laka trijumfa Ane i Novaka, najveći podvig dana napravila je Aleksandra Krunić koja je u prvom kolu kući poslala daleko iskusniju protivnicu Italijanku Robertu Vinči sa 2:0 (6:2, 6:4). O dominaciji Krunićeve najbolje govori start susreta kada je povela sa 4:0, ali i podatak da je meč trajao tek nešto više od sat vremena. NJena naredna rivalka biće još jedna Italijanka Sara Erani koja je bila bolja od sunarodnice Frančeske Skjavoni.

S druge strane, Janko Tipsarević i Dušan Lajović poraženi su u singlu, dok je Jelena Janković završila nastup u Londonu u konkurenciji ženskih parova. Očigledno nedovoljno spremnog Janka, posle duge pauze zbog povrede, lako je eliminisao Španac Marsel Granoljers sa 3:0 (6:3, 6:4, 6.2), dok je Dušana kući poslao iskusni Nemac Tomi Has posle četiri odigrana seta (6:2, 6:3, 4:6, 6:2). Istovremeno, Jelenu i Hrvaticu Mirjanu Lučić-Baroni savladale su njene sunarodnice Jurak-Konjuh sa 2:0 (6:3, 6:3).

Četverac na terenu

Četvoro tenisera iz Srbije izaći će danas na terene Vimbldona. Jelena Janković sastaće se sa Ruskinjom Elenom Vesninom, dok će Bojana Jovanovski odmeriti snage sa Nemicom Tatjanom Marijom. Viktor Troicki igra protiv Kazahstanca Aleksandra Nedovjesova, dok Filip Krajinović za rivala ima Francuza Nikolasa Maua.




Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari