Jelena Janković i Viktor Troicki igraće u 2. kolu Vimbldona nakon što su juče uspešno preskočili prve prepreke na travi Londona. Naša teniserka je posle velike drame i igranja na razliku u trećem odlučujućem setu (6:4, 3:6, 10:8) uspela da savlada Ruskinju Jelenu Vesninu. NJena naredna protivnica biće još jedna Ruskinja Jevgenija Rodina koja je bila bolja od domaće predstavnice Laure Robson. Na istoj stepenici je i Viktor Troicki koji je bio bolji od Kazahstanca Aleksandra Nedovjesova sa 3:1 (6:1, 6:4, 3:6, 6:3) pa će odmeriti snage sa Britancem Aljazom Bedeneom koji je bio bolji od iskusnog Čeha Radeka Štepaneka.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

S druge strane, Bojana Jovanovski i Filip Krajinović stali su već na prvoj prepreci. Od naše teniserke bolja je bila Nemica Marija Tatjana sa 2:0 (7:6, 7:5), dok je člana Dejvis kup reprezentacije Srbije kući poslao poznatiji Francuz Nikolas Mau posle četiri seta (7:6, 6:4, 3:6, 7:5).

Svoje mečeve 2. kola singla danas će odigrati Novak Đoković, Ana Ivanović i Aleksandra Krunić, a imaćemo i domaći muški dubl. Prvi reket sveta otvara program na centralnom terenu protiv Finca Jarka Nieminena (14.00) kojeg je savladao nedavno na startu Rolan Garosa, pa nema sumnje da će biti favorit protiv levorukog rivala. S druge strane, naša najbolje rangirana teniserka će za protivnicu imati jednako nezgodnu Amerikanku Betani Matek-Sands, igračicu sa kojom se do sada nije sastajala. Meč se igra kao poslednji na terenu broj tri, a naša teniserka će imati ulogu favorita koju joj daje sedmo mesto WTA liste. Nakon što je eliminisala Robertu Vinči, Aleksandra Krunić će danas zatvoriti program na terenu broj 12 protiv još jedne Italijanke Sare Erani.

Srbija će danas imati predstavnike i u muškom dublu s obzirom da će se na terenu u jednom trenutku naći troje rođenih Beograđana. S jedne strane biće Viktor Troicki i Dušan Lajović, a sa druge Kanađanin Danijel Nestor i njegov partner iz Indije Leander Paes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari