Na terenima US opena u singlu će se danas za prolaz u četvrtfinale boriti Novak Đoković i Aleksandra Krunić. Prvi reket sveta sastaće se sa starim rivalom, Nemcem Filipom Kolšrajberom, a 21-godišnja Krunićeva koja je napravila uspeh karijere u Njujorku pokušaće da napravi još jednu senzaciju protiv Viktorije Azarenke.


Posle ubedljive pobede u trećem kolu nad Semom Kverijem, Novak odmoran izlazi na megdan pet godina starijem Kolšrajberu, 25. igraču na ATP listi. Nema sumnje da je prvi nosilac apsolutni favorit, ali ne treba zaboraviti da Nemac neretko ume da iznenadi najbolje. Njih dvojica sastajala su se u pet navrata u karijeri, a Kolšrajber trijumfovao je samo 2009. na Rolan Garosu.

Aleksandra Krunić nema teret favorita za razliku od Đokovića i moći će bez pritisak da da sve od sebe protiv 17. igračice na WTA listi, Viktorije Azarenke. Beloruskinja je bila povređena zbog čega igra sa oscilacijama, pa s obzirom na to da je Krunićeva već napravila senzaciju eliminisavši četvrtu na svetu Petru Kvitovu, ne bi bilo preveliko iznenađenje da ponovo ostvari pobedu. Azarenka i Aleksandra Krunić se nijednom tokom karijera nisu sastajale.

Jankovićeva i Zimonjić na terenu

U noći između nedelje i ponedeljka Jelena Janković se borila za četvrtfinale US opena protiv mlade Belinde Benčić iz Švajcarske, koja je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove godine. Treći nosioci u konkurenciji dublova, Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor, takođe su pokušali da obezbede četvrtfinale sinoć u meču protiv domaće kombinacije, Lipskog i Rama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari