Matematika uoči meča treće runde grupne faze završnog turnira u Singapuru između Ane Ivanović i Simone Halep je bila jasna – srpska teniserka morala je da pobedi sa 2:0 da bi se plasirala u polufinale.

Ipak, posle osvojenog prvog seta, izgubila je drugi i to je za nju bio kraj takmičenja iako je trijumfovala i bila vidno zadovoljna (7:6, 3:6, 6:3), a zbog boljeg set količnika u završnicu pored Halep plasirala i Serena Vilijams.

Ivanovićeva je posle dobijenog prvog gema očajno nastavila meč protiv četvrte teniserke sveta, izgubila dva svoja servisa, vratila jedan, ali opet loše servirala i Halep je povela sa 5:2. Kada su već svi pomislili da je za Anu kraj takmičenja, uspela je da se vrati u meč i potom u taj-brejku trijumfuje. Iako je imala razloga da bude puna samopouzdanja u drugom setu, ponovo je prva izgubila svoj servis, zatim uspela da vrati brejk i servira za izjednačenje, ali je sopstvenim greškama „poslala“ Serenu Vilijams u polufinale. U trećem „revijalnom“ setu Ana je pokazala da je pravi sportista i borac i sa dve pobede i porazom završila je prestižno takmičenje. U polufinalu će se sastati Serena Vilijams – Karolina Voznijacki i Simona Halep – Agnješka Radvanska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari