Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović furiozno je startovala na ovogodišnjem US openu prepustivši domaćoj igračici Alison Riske samo tri gema (6:3, 6:0), a igrom koju je demonstrirala najavila je daleke domete.

Njena naredna protivnica biće Čehinja Karolina Pliskova, pa nema sumnje da će deveta na planeti biti favorit i protiv 42. na WTA listi sa kojom se do sada nije sastajala.

Amerikanka je bolje ušla u meč, odmah došla do brejka, ali je Ana uzvratila istom merom i potom vezala četiri gema. Riske je uspela sa dva gema da kratko vrati neizvesnost, ali se ispostavilo da je to bilo sve što je uradila na meču. Nakon dobijenog prvog seta Ivanovićeva je dodala gas i bez izgubljenog gema do kraja meča prošla u drugu rundu.

Svoj susret drugog kola već danas će odigrati Jelena Janković koja se posle eliminacije Bojane Jovanovski sastaje sa Cvetanom Pironkovom iz Bugarske, trenutno 54. na WTA listi. Deseta na planeti biće favorit u ovom odmeravanju snaga (oko 19.00), što zbog rang liste, što zbog činjenice da je slavila u svih pet dosadašnjih međusobnih susreta, pa i na prošlogodišnjem Mastersu u Rimu kada su se sastajale poslednji put.

S druge strane, poslednji predstavnik Srbije koji izlazi na teren u 1. kolu biće Dušan Lajović koji se oko 19.00 sastaje sa Poljakom Jeržijem Janovičem. Rival našem drugom reketu biće favorit u ovom meču s obzirom da je velikim skokom došao do 43. pozicije ATP liste, ali i da ima više mečeva u nogama na većim turnirima. S druge strane, Lajović je drastično popravio igru u odnosu na prethodni period, a sigurno će se osloniti i na iskustvo koje je stekao iz pobede u jedinom međusobnom odmeravanju snaga, na ovogodišnjem Baštadu kada je Poljak predao duel pri zaostatku početkom drugog seta.

Trio igrao sinoć

Troje tenisera iz Srbije izlazilo je kasno sinoć na terene US opena. Aleksandra Krunić se nakon uspešno savladanih kvalifikacija sastala sa Poljakinjom Kataržinom Piter, dok je Filip Krajinović takođe kroz eliminacione borbe stigao do glavnog žreba i duela sa Amerikancem Timom Smičekom. Nenad Zimonjić je u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom igrao protiv britanskog dubla Kolin Fleming-Ros Hačins.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari