Najbolje rangirana teniserka Srbije Ana Ivanović zadržala je devetu poziciju na WTA listi a priliku sa sakupljanje novih bodova imaće na US openu na kojem će danas startovati duelom sa domaćom predstavnicom Alison Riske.

Biće to njihovo tek drugo odmeravanje snaga, a nema sumnje da je naša igračica favorit protiv 45. na svetu, kao i na početku sezone kada je slavila u Oklendu posle velike borbe. Pobednica tog duela u drugom kolu igraće protiv bolje iz susreta između Čehinje Karoline Pliškove i Ivone Mojsburger iz Austrije.

Do glavnog žreba u ženskom singlu stigla je i Aleksandra Krunić koja je uprkos uspehu u kvalifikacijama za Njujork pala za dva mesta i sada je 145. ma WTA listi. Njena protivnica biće anonimna Poljakinja Kataržina Piter, a ukoliko slavi i napravi najbolji rezultat na grend slem turnirima, čekaće je pobednica duela između Amerikanke Medison Kiz i Jarmile Gajdošove iz Australije.

Kada je u pitanju poredak na WTA listi on se nije značajnije menjao pred sam početak poslednjeg grend slema sezone. Dvadeset najboljih zadržalo je svoja mesta pa Srbija i dalje ima dve igračice u Top 10 jer je uz devetu Anu i Jelena Janković na desetoj poziciji. Amerikanka Serena Vilijams je i dalje neprikosnovena na vrhu ispred Rumunke Simone Halep i Kineskinje Na Li, dok je najveći skok napravila Australijanka Samanta Stosur, koja je pomakom za četiri mesta došla do 21. pozicije.

Gledajući ATP listu objavljenu juče, najboljih 20 čvrsto drži svoje pozicije pa je Novak Đoković započeo 109. nedelju na tronu čime se izjednačio sa Bjornom Borgom na sedmom mestu večne liste. Dušan Lajović i dalje je drugi reket Srbije, s tim da je pao za jednu stepenicu, do 61. mesta zbog skoka Davida Gofana. Na pragu sto najboljih je i Filip Krajinović koji je tom cilju prišao za jedno mesto došavši na 108. poziciju. Obojica naših igrača imaće priliku za sakupljanje novih bodova u Njujorku. Lajović će nastup na US openu početi protiv Poljaka Jeržija Janoviča, a interesantno je da je naš igrač slavio u oba dosadašnja odmeravanja snaga. Filip Krajinović će nakon tri kola kvalifikacija igrati protiv domaćeg tenisera Tima Šmiček, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Trio igrao sinoć

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je noćas pohod na titulu u Njujorku koji je osvojio 2011. a rival u prvom kolu bio mu je Argentinac Dijego Švarcman. Osim njega, sinoć su u srpskom derbiju snage odmerile bivše saigračice iz Fed kup reprezentacije Jelena Janković i Bojana Jovanovski a bolja iz tog susreta igraće sa pobednicom meča između Italijanke Karin Knap i Cvetane Pironkove iz Bugarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari