Dve najbolje teniserke Srbije Jelena Janković i Ana Ivanović sastaće se danas u drugom kolu WTA turnira u Madridu, nakon dobrih igara protekle sedmice u prestonici Italije. Naime, njih dve su zbog visokog plasmana u Rimu bile slobodne u prvom kolu, a žreb je odlučio da se sastanu u drugom (prema programu u 13 časova) i da jedna završi učešće na samom početku turnira.

Obe Fed kup reprezentativke Srbije u prestonicu Španije dolaze nakon dobrih igara u Rimu. Jankovićeva se plasirala u finale savladavši obe sestre Vilijams, dok je Ivanovićeva konačno pronašla svoju igru i nakon 18 meseci loših partija pobedila dve igračice iz prvih deset, najpre Viktoriju Azarenku a potom i Elenu Dementijevu. Dve teniserke do sada su ukrstile rekete osam puta, a Ivanovićeva vodi u seriji 6:2, uz činjenicu da je Jelena obe pobede zabeležila na tvrdoj podlozi. Podsetimo, najbolja srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da osvoji WTA turnir u Rimu nakon što je od nje u finalu bila bolja Španjolka Marija Sančez sa 2:0, po setovima 7:6, 7:5. Ipak, uprkos porazu Jankovićeva će od danas zauzimati četvrto mesto na WTA listi.

U prvom kolu muškog singla na turniru u Madridu Viktor Troicki će takođe danas igrati protiv domaćeg tenisera Nikolasa Almagra, a pobednik ovog duela će se u sledećoj rundi sastati sa Robinom Soderlingom iz Švedske. Najbolji srpski teniser Novak Đoković odustao je zbog alergije od takmičenja na turnira u glavnom gradu Španije.

Američko finale Serbia opena

Američki teniseri Džon Izner i Sem Kveri sastali su se juče u finalu Serbia opena nakon očekivanih trijumfa u polufinalima. Kveri je, nakon povlačenja Novaka Đokovića, u polufinalu ubedljivo savladao našeg Filipa Krajinovića sa 2:0 (6:1, 6:2), dok je Izner bio bolji od četvrtog nosioca Stanislasa Vavrinke takođe sa 2:0 (7:5, 7:5).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari