Uprkos lošem vremenu srpskim teniserima veoma prija Azijska turneja. Prvo je Viktor Troicki napravio prijatno iznenađenje u duelu sa Jirgenom Melcerom 2:1 (7:6, 3:6, 7:6), plasiravši se u četvrtfinale turnira u Tokiju, a zatim je Ana Ivanović odličnom i zrelom igrom nadvisila Elenu Dementijevu 2:0 (7:6, 7:6), čime je takođe obezbedila mesto među osam najboljih na prestižnom turniru u Pekingu.

U duelu sa Austrijancem Viktor Troicki je umesto rivala pokazao germansku upornost. Iako je u par navrata bio gotovo nokautiran, Viktor je uspeo da neutrališe meč loptu 13. igrača na svetu. Kod rezultata 1:1 u setovima i 5:3 za Melcera, Austrijanac je imao servis gem za pobedu i jednu loptu za trijumf, ali je upravo u tom trenutku Troicki pokazao psihičku stabilnost. Prvo je sjajno reternirao, zatim je napravio ri-brejk, da bi u drugom taj-brejku dokusurio rivala. U borbi za polufinale, srpskog tenisera očekuje meč sa Giljermom Garsijom Lopezom, 39. teniserom na svetu koga je savladao u sva tri prethodna meča.

Ana Ivanović je u odličnom duelu iznenadila 7. igračicu na svetu. Srpkinja je na svoj servis igrala gotovo besprekorno. Funkcionisao joj je prvi servis, dobro se kretala na osnovnoj liniji, dok je preciznim forhendom zadavala puno problema svojoj rivalki. Oba seta rešena su u taj-brejku. Ivanovićeva je u najbitnijim trenucima uspevala da pročita servis protivnice i da dubokim riternom napravi minibrejk, a da samim tim i ostvari plasman u četvrtfinale gde će se sastati sa Karolinom Voznjacki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari