Sjajnu nedelju u Tokiju imala je Ana Ivanović i osvojila prestižan turnir iz kategorije 500 pobedivši u finalu Dankinju Karolinu Voznijacki sa 2:0 (6:2, 7:6). Za srpsku teniserku ovo je veliki uspeh jer je osvojila četvrtu titulu ove sezone, a prvu iz prestižne kategorije.


– Karolina je zaista dobro odigrala susret i vodila se velika bitka na terenu. Imala sam neke veoma teške trenutke, pogotovo u drugom setu. Pokušavala sam da dam sve od sebe u ključnim poenima i mnogo sam srećna što sam uspela da ostvarim plan. Neverovatan osećaj je osvojiti turnir u Tokiju. Volim da dolazim i igram ovde, publika je neverovatna. Stekla sam mnogo prijatelja u Tokiju svih ovih godina i veoma sam srećna što dolazim svake godine na ovaj turnir – rekla je Ivanovićeva koja je bila postavljena za treću nositeljku, a na putu do ukupno 15. titule u karijere savladala je poznata imena: Viktoriju Azarenku, Lusi Safarovu i Anđeliku Kerber.

Ivanovićeva je meč protiv devete teniserke sveta započela brejkom, ali je ubrzo dozvolila da izgubi svoj servis pa je Voznijacki izjednačila na 2:2. Ipak, to je bilo sve od finalistkinje ovogodišnjeg US opena u prvom setu jer više nije osvojila nijedan gem. Druga deonica izgledala je mnogo više kao susret nekada dve najbolje igračice na WTA listi, jer su obe izgubile po dva svoja servisa i vodila se neizvesna borba, ali je u taj-brejku Ana bila koncentrisanija i bez izgubljenog seta podigla pehar u Tokiu.

Ana je osvajanjem turnira osvojila 470 bodova za WTA listu i 196.670 dolara, a gotovo je sigurno da će se naći na završnom turniru u Singapuru gde učestvuje osam najboljih teniserki u sezoni.

Jovanovski poražena na startu

Treća najbolja teniserka Srbije Bojana Jovanovski poražena je već u prvom kolu turnira u Vuhanu od Ruskinje Jekatarine Makarove sa 2:0 (6:2, 6:2). Ovo je druga nedelja za redom da je Jovanovski poražena u prvom kolu, nakon što je rano završila učešće i u Gvangžuu. U Vuhanu učestvuju i Ana Ivanović i Jelena Janković, a na startu se sastaju sa Anastasijom Pavljučenkovom, odnosno Kristin MIšel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari