Beloruskinja Viktorija Azarenka ostvarila je i 21. uzastopnu pobedu u ovoj sezoni posle koje je izborila plasman u polufinale turnira iz Masters serije 1.000 u Indijan Velsu.

Za manje od sat vremena „oružje“ pred njom položila je Poljakinja Agnješka Radvanska – 2:0 (6:0, 6:2), a trenutno prvoplasirana igračica na WTA listi će se za mesto u finalu boriti protiv najprijatnijeg iznenađenja Angelike Kerber iz Nemačke koja je pobedila Kineskinju Li Na sa 2:0 (6:4, 6:2).

Azarenka je od početka sezone osvojila tri turnira. Isti skor u odnosu pobeda i poraza (21:0) na početku jedne godine imala je Amerikanka Serena Vilijams 2003. godine. Neprikosnovena je, međutim, švajcarska teniserka Martina Hingis koja je na početku 1997. godine ostvarila 37 pobeda u nizu.

Prošla godina u teniskom karavanu u potpunosti je pripala Novaku Đokoviću koji je osvojio tri grend slem turnira, a prvi poraz je doživeo u polufinalu Rolan Garosa od Rodžera Federera. Pre toga, Novak je upisao 41 uzastopni trijumf, a ukoliko nastavi sa odličnim izdanjima Azarenka bi mogla bar da mu se približi.

Ana i Novak igrali sinoć

Srpski teniseri Ana Ivanović i Novak Đoković igrali su sinoć u četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu. Ivanovićeva je za protivnicu imala Marion Bartoli iz Francuske, dok je Đoković odmerio snage sa Špancem Nikolasom Almagrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari