Srpska teniserka Jelena Janković završila je nastup na US openu u osmini finala porazom od verovatno najveće senzacije u Njujorku Belinde Benčić sa 2:0 (7:6, 6:3). Sedamnaestogodišnja Švajcarkinja već je „spakovala“ šestu kosturašicu Nemicu Anđeliku Kerber, a trijumf nad drugom igračicom naše zemlje usledio nakon što Jelena nije iskoristila svoje šanse da iz nekoliko navrata dođe u prednost i potom drži konce igre u svojim rukama.


Jankovićeva je bila u rezultatskoj i psihološkoj prednosti do pred kraj prve deonice kada je pri rezultatu 5:3 imala brejk loptu za osvajanje seta i to na drugi servis, ali je napravila grešku. Nakon razmene brejkova Jelena je servirala za vođstvo od 1:0, imala dve set lopte, ali je i njih propustila, otišlo se u taj-brejk u kojem se Švajcarkinja bolje snašla. Benčić je bolje počela i drugi set, odmah došla do brejka, ali je Jelena uzvratila istom merom. Međutim, Belinda je uz podršku Martine Hingis sa tribina nastavila sa silovitom igrom, došla do novog brejka i potom privela meč kraju, dok je Jankovićeva ostala da analizira svoje propuste u važnim trenucima.

– Ja sam kriva, imala sam sve u mojim rukama. Dozvolila sam da mi isklizne. To je ono što deli bolje tenisere od ostalih. Moraš da igraš dobro važne poene, a ja to nisam radila. Moram da podignem nivo svoje igre, da igram mnogo bolje u tim važnim momentima. Servirala sam za prvi set, nema opravdanja za to. Imala sam svoje šanse, tri set lopte, šta sam još mogla da tražim. Ona je iskoristila svoju šansu i tada je sve otišlo nizbrdo – bila je objektivna nakon poraza Jelena Janković.

S druge strane, sedamnaestogodišnja Belinda Benčić je postala najmlađa igračica u četvrtfinalu US opena još od 1997. kada je to za rukom pošlo njenoj sunarodnici Martini Hingis. Ona će se u borbi za polufinale sastati sa Kineskinjom Šuai Peng.

Novak i Aleksandra igrali sinoć

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igrao je sinoć za plasman u četvrtfinale US opena protiv Nemca Filipa Kolšrajbera. Priliku da uđe među osam najboljih i nastavi njujorški san imala je noćas i Aleksandra Krunić koja je odmerila snage sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari