Prva petorka ATP liste neće biti kompletna na predstojećem Rolan Garosu, koji se održava od 26. maja do 9. juna u Parizu. Najveća zvezda britanskog tenisa, Endi Marej, otkazao je učešće na drugom grend slemu sezone zbog povrede leđa koju je zadobio na prošlonedeljnom Masters turniru u Rimu. Drugi reket sveta saopštio je da mu je ova odluka teško pala.

– Obožavam da igram u Parizu i za mene ovo nije bila laka odluka. Ipak, morao sam da poslušam savete lekara i odlučio sam da ne igram. Garos je užasno fizički zahtevan. Morate da budete 100 odsto spremni. To je period kada vam je telo na teškom ispitu i to je turnir posle kojeg se ne osećate bolje nego što ste bili pre toga. Ja nisam spreman trenutno za takav poduhvat. Izvinjavam se organizatorima i hvala svima na porukama podrške. Ja ću se od danas koncentrisati samo na to da se što pre vratim na teren – rekao je Marej britanskim medijima i dodao da ga leđa muče od kraja 2011. godine.

Nakon što je Marej odustao, Švajcarac Rodžer Federer biće postavljen za drugog nosioca, što znači da najbolji reket sveta Novak Đoković neće moći sa njim da se susretne pre finala. Prošle godine Endija Mareja zaustavio je u četvrtfinalu Španac David Ferer, pa će zbog odustajanja izgubiti 360 poena, a njegova druga pozicija na ATP listi zavisi najviše od Rodžera Federera, koji u slučaju plasmanu u finale može da pretekne britanskog tenisera.

Titulu u Parizu brani Rafael Nadal, koji je u prošlogodišnjem finalu bio bolji od Novaka Đokovića. Srbiju će osim prvog reketa sveta predstavljati i Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski, Vesna Dolonc i Nenad Zimonjić u dublu, dok se za glavni žreb kroz kvalifikacije bore Dušan Lajović, Aleksandra Krunić. Žreb će biti objavljen tokom sutrašnjeg dana.

Toni Nadal otpisao Federera

Stric i trener „kralja šljake“ Rafaela Nadala, Toni Nadal, izjavio je uoči omiljenog turnira njegovog „učenika“ da Rodžer Federer nema šanse za osvajanje Rolan Garosa. Stariji Nadal je dodao da kao najveće konkurente Rafaelu vidi Novaka Đokovića i petog tenisera sveta, Ferera, dok do polufinala po njegovoj proceni mogu da dođu Berdih, Del Potro i Dimitrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari