Najbolja srpska teniserka Jelena Janković savladala je u polufinalu turnira u Rimu Serenu Vilijams sa 2:1 (4:6, 6:3, 7:6), ali zbog poraza Ane Ivanović od Marije Hoze Martinez Sančez iz Španije sa 0:2 (4:6, 2:6) ljubitelji „belog sporta“ neće biti u prilici da gledaju srpsko finale u „večnom gradu“.

Jelena je posle 167 minuta velike borbe, neverovatnih preokreta i dramatične završnice pobedila najbolju teniserku sveta iako je Serena dva puta servirala za pobedu (kod 5:4 i 6:5 u trećem setu), imala meč loptu i vodila u taj-brejku odlučujućeg dela igre sa 5:2. Ipak, Jankovićeva je uspešno rešila sve „zadatke“ i treći put u karijeri plasirala se u finale turnira koji je osvajala 2007. i 2008. godine. S obzirom na to da je popravila plasman u odnosu na prošlu sezonu (četvrtfinale) Jelena će od ponedeljka biti četvrta teniserka na WTA listi.

Srpski okršaj u borbi za trofej sprečila je 26. teniserka na svetu Marija Hoze Martinez Sančez koja je bila bolja od našeg drugog reketa. Ana je, očito, bila iscrpljena posle sjajnih partija u prethodnim rundama pa se levoruka igračica iz Španije sasvim zasluženo izborila za treći međusobni duel sa Jankovićevom. Prošle godine u Fed kupu slavila je Jelena, dok je Sančezova pobedila davne 2001. godine. Finalni meč se igra u subotu od 16.00.

Ana protiv Jelene u Madridu

Juče je obavljen žreb za WTA turnir koji će se sledeće nedelje igrati u Madridu, a Ana i Jelena će se sastati već u drugom kolu. Posle pauze u prvoj rundi Srpkinje će u međusobnom susretu odlučiti ko će ostati u konkurenciji da na tronu u španskoj prestonici nasledi prošlogodišnju pobednicu Dinaru Safinu iz Rusije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari