Ilija Bozoljac uspešno je startovao na ovogodišnjem Vimbldonu savladavši Čileanca Nikolasa Masua sa 3:1 po setovima (7:6, 3:6, 6:3, 7:6). On će za protivnika imati boljeg iz duela između Rodžera Federera iz Švajcarske i Kolumbijca Aleksandra Falje, a do zaključenja ovog broja rezultat u tom meču bio je 2:2 u setovima.

Na iznenađenje svih, Kolumbijac je poveo sa 2:0 u setovima i bio na pragu najveće senzacije tenisa, da eliminiše aktuelnog šampiona i najboljeg igrača današnjice već u prvom kolu najprestižnijeg grend slema.

Levoruki Falja je mogao da okonča meč u tri seta, ali se Švajcarac „provukao“ i iznudio četvrti set. U tom delu igre Kolumbijac je imao brejk prednosti, čak i servirao za 6:4 u setu i ukupni trijumf ali je Federer iskoristio drugu brejk loptu. Falja je zatim imao novu brejk loptu, nije je iskoristio, što je četvrti deo igre odvelo u tajbrejk koji je Federer ubedljivo osvojio i odveo meč u peti set.

Sa druge strane, Ilija Bozoljac je do trijumfa došao odličnim servisom i čak 27 asova. Osim Bozoljca na travnate terene pored Londona juče je izlazilo još pet srpskih tenisera. Do zaključenja ovog broja jedino je Viktor Troicki počeo svoj meč i poveo sa 2:0 u setovima. Jelena Janković i Novak Đoković igrali su na istom terenu gde i Federer. Ana Ivanović igrala je svoj meč sinoć, dok je Janko Tipsarević svoj meč prvog kola igrao kao poslednji susret na terenu 16.

„Sumrak“ favorita

Prvi dan ovogodišnje Vimbldona bio je koban za 17. nosioca Hrvata Ivana Ljubičića koji je poražen od Poljaka Mihala Przisnog ubedljivo sa 3:0. Veliko iznenađenje je i poraz Rusa Igora Andreeva od kojeg je bolji bio Danijel Brands iz Nemačke takođe sa 3:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari