Srpski teniseri koji su u ponedeljak uspešno prebrodili prvo kolo Vimbldona danas bi trebalo da izađu na londonsku travu u sledećoj rundi najprestižnijeg gren slema. Najinteresantniji meč za gledaoce sigurno će biti duel Ilije Bozoljca i najboljeg igrača današnjice i prošlogodišnjeg šampiona Rodžera Federera.

Naš teniser lako je u prvom kolu savladao Čileanca Nikolasa Masua sa 3:1, pa se postavlja pitanje da li ubitačne servise i čak 27 aseva može da ponovi protiv doskora prvog reketa sveta i da li će to biti dovoljno za trijumf. Sa druge strane, Federer zamalo nije osetio gorak ukus vimbldonskih jagoda i doživeo najveću senzaciju porazom šampiona u prvom kolu od malo poznatog Kolumbijca Aleksandra Falje. Trenutno drugi i 150 mesta lošije plasirani igrači na ATP listi do sada se nisu sastajali.

Najbolje plasirani srpski teniser Novak Đoković takođe je u drugo kolo prošao kroz „iglene uši“ gde ga očekuje duel sa Amerikancem Tajlorom Dentom. Đoković je prethodno sa 3:2 eliminisao Belgijanca Olivijea Rohusa, dok je trenutno 97. igrač ATP liste u prvom kolu iznenađujuće savladao Argentinca Huana Ignasija Čelu sa 3:1. Đokoviću i Dentu ovo će takođe biti prvi međusobni duel.

Viktor Troicki ukrstiće reket u drugom kolu sa 16. nosiocem Jirgenom Melcerom. Austrijanac je do duela sa Troickim došao nakon pobede nad malo poznatim Jamajčaninom Dastinom Braunom, dok je naš teniser lako sa 3:0 bio bolji od Rusa Igora Kunjicina. U dosadašnja dva međusobna duela Melcer je zabeležio isto toliko trijumfa, poslednji put ove godine u Roterdamu.

Kod dama, Jelena Janković igra protiv Kanađanke Aleksandre Vozniak koja je u prvom kolu bila uspešnija od Eleni Danilidu iz Grčke. Dve teniserke do sada su se sastajale tri puta i naša igračica zabeležila je sve trijumfe.

Jovanovski debitovala sinoć

Osamnaestogodišnja teniserka Srbije Bojana Jovanovski igrala je sinoć svoj prvi meč na jednom gren slem turniru protiv Kejsi Delakvom iz Australije. Meč prvog kola sinoć je igrao i Dušan Vemić u paru sa Izraelcem Džonatanom Erličem, kao i Ilija Bozoljac u paru sa Hanšom Mankadom iz Indije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari