Aleksandra Krunić bila je jedna od senzacija ovogodišnjeg US opena, ali je ipak morala da poklekne u osmini finala u kojoj ju je savladala Beloruskinja Viktorija Azarenka sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:4).

Uprkos porazu, mlada srpska igračica i njeni navijači nikako ne smeju biti nezadovoljni jer je i u oproštaju od Njujorka igrala svoj najbolji tenis, namučila rivalku koja pripada samom vrhu ženskog tenisa i sakupila 180 bodova koji će je od ponedeljka izvesno lansirati među sto najboljih na WTA listi.

Ni drugačiji rezultat ne bi bio nezaslužen jer je Aleksandra bila u najmanju ruku ravnopravna na terenu. Često je diktirala tempo jakim i ravnim udarcima, pa i lobovima, koji su uglavnom bili nerešiva enigma za Beloruskinju. Zato ne čudi što je Krunićeva na kraju ipak bila razočarana.

– Bila sam mnogo blizu. Pogotovo u drugom setu, imala sam puno šansi da napravim brejk. Mislim da sam je dobro čitala i da sam stizala dosta lopti. Osećalo se da ima više iskustva od mene, odigrala je milion ovakvih mečeva. Nisam očekivala da ću je ovako namučiti, ali i sebe – iskrena je bila Krunićeva.

Naša teniserka je loše ušla u meč i odmah izgubila svoj servis, ali je onda povećala agresivnost, vratila brejk, a kada je raznovrsnim i jakim udarcima još jednom oduzela gem na početni udarac Azarenke povela je sa 1:0. Krunićeva se dobro držala i u drugom setu, ali je poklekla u sedmom gemu što je bilo dovoljno da Beloruskinja izbori treći set. U odlučujućoj deonici Aleksandra je loše krenula, ali je na 2:2 vratila brejk. Međutim, Iskusna Azarenka je još jednom došla do prednosti, odbila napad Krunićeve u osmom gemu, a onda odservirala za prolaz u četvrtfinale.

Novak igra za polufinale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković jedini je predstavnik Srbije u završnici US opena, a četvrtfinalni susreti na programu su u sredu i četvrtak. Njegov rival u borbi za prolaz u polufinale biće Britanac Endi Marej, dok bi se u subotnjem polufinalu mogao sresti sa boljim iz duela između Stanislasa Vavrinke i Keija Nišikorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari