Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je sinoć protivnika u osmini finala Mastersa u Parizu gde sakuplja bodove uoči završnog turnira sezone kako bi 2014. sigurno završio na prvom mestu ATP liste.

Međutim, u „gradu svetlosti“ je mnogo zanimljivije šta se dešava iza njega, odnosno borba za plasman u London, na turnir osam najbolji igrača u tekućoj godini. Odustajanjem Rafaela Nadala ostala su još četiri slobodna mesta za koja konkuriše šest tenisera sa kakvim takvim šansama da se pridruže Đokoviću, Rodžeru Federeru, Stanislasu Vavrinki i Marinu Čiliću.

Najbliži turniru u svojoj Velikoj Britaniji je Endi Marej, koji trenutno zauzima peto mesto u Trci 2014, ali nije igrao prošle godine u Parizu pa će svakim bodom ići u dodatni plus. Kako ne bi zavisio od ostalih konkurenata biće mu potrebno četvrtfinale. Na korak od Londona je i Japanac Kei Nišikori, koji se vraća tenisu posle kraće pauze, baš kao i Čeh Tomaš Berdih. Obojici igrača polufinale u dvorani Bersi garantuje kartu preko Lamanša, s obzirom da je Nišikori 2013. na istom turniru igrao osminu finala, a Berdih četvrtfinale. U još nezavidnijem položaju je Španac David Ferer jer brani prošlogodišnje finale u kojem je poražen od Đokovića, a trenutno je prvi „iznad crte“. Zato će mu najmanje finale garantovati nastup u Londonu i ove godine.

S druge strane, Miloš Raonić i Grigor Dimitrov trenutno nemaju obezbeđeno mestu među osam najboljih u 2014. Kanađanin je prošle godine igrao osminu finala u Parizu pa mu sada treba šampionski pehar kako bi pretekao direktne konkurente. Bugarskom teniseru potrebno je najmanje polufinale, ali ne drži sve konce u svojim rukama jer mora da se nada lošem rezultatu igrača ispred sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari