Verovali su srpski teniseri da i bez svetskog broja jedan Novaka Đokovića mogu da se domognu još jednog polufinala u Dejvis kup takmičenju, ali je češka reprezentacija pokazala zašto je konstantno u svetskom vrhu. Prvi meč trećeg dana četvrtfinala prestižnog takmičenja pripao je sedmom teniseru na ATP listi Tomašu Berdihu sa 3:0 (7:6, 7:6, 7:6) ostavivši Janka Tipsarevića da žali za propuštenim prilikama kojih je u ovo meču bilo previše.


Svestan da je sav teret na njemu nakon što su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac poraženi u dubl meču, Tipsarević je u ovaj duel ušao nervozno i odmah dopustio protivniku brejk šanse koje Berdih nije iskoristio. Stvari su se zatim preokrenule u korist srpskog tenisera koji je poveo sa 5:3, ali nije uspeo da održi koncentraciju do kraja seta pa je Berdih poveo sa 1:0 nakon neizvesnog taj-brejka. Drugi set – isti scenario. Berdih je na startu napravio brejk, Tipsarević se ubrzo vratio u meč, servirao za set pri rezultatu 5:4, ali je nervoza opet učinila svoje i srpski reprezentativac je i drugi deo igre izgubio u taj-brejku iako je imao set loptu. Drama se nastavila i u trećem setu, imao je Janko 15:40 pri rezultatu 6:5 ali se Čeh izvukao i iz ove situacije. Ipak, najviše prilika srpski teniser propustio je u taj-brejku trećeg seta kada je vodio sa 5:1 i 6:2 ali ni to nije bilo dovoljno za ostanak u četvrtfinalu i eventualni preokret u meču protiv Berdiha.

U preostalim četvrtfinalnim mečevima Španija je očekivano savladala Austriju na svom terenu, dok su Francuzi poraženi od Sjedinjenih Američkih Država u Monte Karlu.

Češka će se u polufinalu koje se igra od 14. do 16. septembra ove godine sastati sa boljim iz meča između Argentine i Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari