Najbolji teniser sveta Novak Đoković mogao bi da se susretne sa Špancem Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu US Opena, ukoliko obojica stignu do te faze, odlučeno je juče žrebom u Njujorku. U projektovanom polufinalu rival mu je Kei Nišikori, dok je Endi Marej u polovini kostura kod Rodžera Federera. Pre toga Novak treba da upiše više pobeda, počev od prvog kola u kojem će odmeriti snage sa Brazilcem Žoaom Souzom.

Ako favoriti opravdaju uloge usledili bi dueli protiv Kanađanina Vaseka Pospišila i Italijana Andreasa Sepija i Simonea Bolelija. Kada su u pitanju ostali naši teniseri, Viktor Troicki će startovati protiv mlade domaće nade Fransesa Tiafoea, Filip Krajinović igra protiv jednog od kvalifikanata, dok će Janko Tipsarević pokušati da ostvari važnu pobedu u singlu protiv Španca Giljerma Garsije-Lopeza.

            Kod dama, duel naše dve najbolje teniserke projektovan je u četvrtom kolu. Ipak, Ana Ivanović pre toga mora da pobedi nezgodnu Slovakinju Dominiku Cibulkovu, ali i Kanađanku Eženi Bušar. Jelena s druge strane kreće protiv nepoznate Francuskinje Oseane Dodin, a slede potencijalni dueli sa Španjolkom Karlom Suarez Navaro koja je u tom delu žreba najbolji nosilac. U istoj četvrtini kostura je i Bojana Jovanovski koja kreće protiv Španjolke Laure Aruabarene, a do eventualnog duela protiv sunarodnica morala bi da dobije Ruskinje Svetlanu Kuznjecovu i Mariju Šarapovu. Zanimljiv meč prvog kola biće između naše Aleksandre Krunić i Crnogorke Danke Kovinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari