Srbija je očekivano povela u polufinalu Dejvis kupa protiv Kanade zaslugom najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića koji je ubedljivo sa terena ispratio Vaseka Pospišila sa 3:0 (6:2, 6:0, 6:4). Naš as je ovim trijumfom stavio do znanja gostima da se veoma brzo privikao na šljaku u Kombank areni, nakon američke turneje i finala US opena, ali i da će najverovatnije priliku za prolaz u finale morati da traže u mečevima u kojima on ne nastupa.


Novak je u duel ušao rezervisanije od rivala koji je bio svestan da mora da igra daleko iznad svojih mogućnosti, na podlozi koja mu ne odgovara, ako želi da makar bude konkurentan. Međutim, to je rezultate dalo samo u prvom Pospišilovom servis gemu, da bi se već u drugom suočio sa brejk loptom. Ispostavilo se da je taj drugi osvojeni gem bio i poslednji za Kanađanina u narednih sat vremena s obizrom da je Novak ubacio u brzinu više i sa 13 vezanih gemova jasno stavio do znanja 41. igraču sveta gde mu je mesto. Brejk koji je osvojio na početku treće deonice bio je dovoljan Đokoviću da spusti ritam i održi prednost i donese vođstvo, ali i veliko rasterećenje celom timu.

Drugi singl meč u petak odigrali su drugi reket naše zemlje Janko Tipsarević i najbolji igrač Kanade Miloš Raonić. U subotu (16.00) zakazan je duel dublova, dok će u nedelju (14.00) snage najpre odmeriti najbolji igrači dve reprezentacije Đoković i Raonić, a onda ako to bude odlučivalo pobednika i „druge table“ Tipsarević i Pospišil.

Troicki nije smeo ni u Arenu

Viktor Troicki, koji je pre tri sezone doneo odlučujući poen protiv Francuske, sada neće biti u sastavu Bogdana Obradovića zbog suspenzije koju je zaradio zato što se nije pojavio na doping testu u Monte Karlu. Međunarodna teniska asocijacija je zbog toga zabranila Troickom da uživo prisustvuje mečevima u Kombank areni. On je istakao da duele gleda na televiziji, ali i da svako veče ide u hotel da pozdravi naše tenisere, jer mu to nisu zabranili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari