Sa nestrpljenjem iščekivan polufinalni duel Dejvis kupa između Srbije i Kanade u Kombank areni otvoriće najbolji igrač na ATP listi Novak Đoković i 41. teniser sveta Vasek Pospišil, dok posle njih na šljaku izlaze Janko Tipsarević i Miloš Raonić.

Pospišil i prvi adut Srbije se tokom karijera nisu sastajali, a 23-godišnji Kanađanin ne bi trebalo da predstavlja veliku pretnju Đokoviću, pogotovo ne pred domaćom publikom. Tokom karijere nije osvojio nijedan turnir, naspram 37 Novakovih.

– Stigao sam kasno i, iako sam umoran, osećam se zdravo i motivisano da igram za svoju zemlju. Ovo mi nije prvi put da imam samo dva dana za pripreme za meč. Isto se desilo i 2010. godine, kada smo osvojili trofej Dejvis kupa, kao i 2011. Te godine, međutim, bio sam povređen i to me je sprečilo da ostvarim uspeh. Kanada nije za potcenjivanje. Ipak, mislim da ćemo uspeti da uđemo u finale zahvaljujući podršci sjajne beogradske publike. Svi znamo koliko je Dejvis kup jedinstveno takmičenje i izvor inspiracije svih igrača da grade svoje individualne karijere, što smo na kraju i doživeli 2010. osvojivši trofej. Živimo za ovaj susret. Nažalost, sa nama nije Viktor, ali verujem da smo i ovako dobar tim. Kanada je prvi put u polufinalu i ima veliki motiv. Možda zbog nepoznavanja imena misle da će nam biti lako, ali da podsetim da su pobedili Španiju i Italiju, a predvodi ih jedan od igrača iz svetskog vrha Miloš Raonić – iskren je bio Đoković u prvom obraćanju srpskim medijima po povratku iz Njujorka.

Upravo sa Raonićem Janko Tipsarević neće imati lak posao prvog dana takmičenja, a njih dvojica se dobro poznaju jer su se tokom karijera sastajali tri puta, a srpski igrač nije nijednom pobedio.

– Nadam se da ću sad promeniti negativan učinak. Igrali smo na brzim podlogama, pa verujem da će mi šljaka u kombinaciji sa navijanjem srpske publike više prijati. Svi znate da on ima jedan od najboljih servisa na svetu, a ključno će biti kako ja uspem da iskontrolišem te servise – rekao je Tipsarević kojem je selektor Bogdan Obradović poželeo dobrodošlicu povodom povratka u reprezentaciju.

Subota je dan rezervisan za dublove kada će snage odmeriti Nenad Zimonjić/Ilija Bozoljac i Vasek Pospišil/Danijel Nestor. U drugom polufinalu sastaju se Češka i Argentina, a borba za titulu u Dejvis kupu zakazana je od 15. do 17. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari