Najbolji srpski teniser Novak Đoković i drugi reket Češke Radek Štepanek otvoriće danas duel dve selekcije u polufinalu Dejvis kupa (15.00). Voljom žreba određeno je da će nakon njih dvojice na teren Beogradske arene izaći Janko Tipsarević, kojem je selektor Bogdan Obradović ukazao poverenje u singlu, a sa druge strane mreže biće najbolji češki teniser i sedmi na ATP listi Tomaš Berdih.

Drugom dana meča (subota, 15.00) snage će odmeriti dublovi, a ako ne bude promena sastava u poslednjem trenutku u paru sa Nenadom Zimonjićem igraće Viktor Troicki koji će za protivnike imati Jana Hajeka i Iva Minara. U nedelju (14.00) rekete će ukrstiti dva najbolja tenisera obe zemlje Novak Đoković i Tomaš Berdih, a potom Janko Tipsarević i Radek Štepanek, s tim da selektori mogu da izmene igrače u zavisnosti od kretanja rezultata.

– Štepanek nije lak zalogaj, ali ću se potruditi da se oporavim od teških mečeva na US openu kako bih Srbiji doneo prvi poen. Igrao sam protiv njega nekoliko puta i znam da me čeka izuzetno borben protivnik, dobar i u defanzivi i u ofanzivi – rekao je Đoković nakon žreba i naglasio da bi puna Arena bila velika motivacija.

Janko Tipsarević u drugom meču dana ulogu favorita prepušta Berdihu. On ističe da je Čeh jedan od najboljih igrača na svetu, ali da je proteklih mesec dana imao samo jedan meč i to poraz u prvom kolu US Opena.

U finale Dejvis kupa plasiraće se reprezentacija koja prva dođe do tri pobede iz pet mečeva, a za protivnika će imati boljeg iz duela između Francuske i Argentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari