Dvojica najboljih srpskih tenisera Novak Đoković i Janko Tipsarević igraće danas (15.15) u trećem kolu A grupe završnog Mastersa sezone u Londonu. Ovo će biti poslednji Jankov meč u njegovoj najboljoj godini u karijeri pošto nema šanse da se plasira među četiri najbolja igrača, dok Novak ima priliku da nastavi nadmetanje posle današnjeg susreta, ali će morati da sačeka povoljan rasplet u večernjem duelu (21.15) između Davida Ferera i Tomaša Berdiha.


Novak je sebi zakomplikovao situaciju neubedljivom igrom i porazom od Ferera (0:2) u prethodnom kolu pa mu ni pobeda nad saigračem iz Dejvis kup reprezentacije Srbije ne može unapred garantovati mesto u polufinalu. Za takav epilog neophodno je da Ferer i Berdih raspodele setove na način koji odgovara prvom reketu sveta.

– Bez obzira na kombinatoriku, protiv Janka ću morati da odigram bar 50 odsto bolje u odnosu na meč sa Fererom, koji je bio moj najgori ove godine. Imao sam mnogo neiznuđenih grešaka, sramota me je da pogledam statistiku – izjavio je Đoković.

Tipsarević je propustio meč loptu na svoj servis protiv Berdiha u prethodnom kolu, a zbog poraza definitivno je ispao iz kombinacije za nastavak takmičenja. Čak i da pobedi Đokovića, imaće samo jedan trijumf, a prema pravilima u slučaju istog broja pobeda dvojice ili više tenisera, prvo se gleda ko je odigrao više mečeva. S obzirom na to da je Janko takmičenje počeo posle odustajanja Endija Mareja zbog povrede u meču prvog kola, najbolji učinak bi mu mogao biti 1-1 pa čak i da Ferer pobedi Berdiha, Čeh bi bio bolje plasiran jer bi imao tri odigrana meča i učinak 1-2. Sve u svemu, mesta za žaljenje nema jer će Tipsarević godinu završiti na devetom mestu, najboljoj poziciji ikada u karijeri.

Zimonjić i Ljodra igrali sinoć

Nenad Zimonjić i Majkl Ljodra igrali su sinoć meč trećeg kola protiv Belorusa Maksa Mirnjija i Kanađanina Danijela Nestora. Srpsko-francuskoj kombinaciji bila je neophodna pobeda za plasman u polufinale (sa prvog mesta u grupi) pošto su u prvom meču dana Marijuš Firstenberg i Marsin Matkovski bili bolji od Roana Bopane i Aisama Kurešija sa 2:0 (6:2, 6:1).

Kombinacije

1. Ako (bilo kojim rezultatom) Đoković pobedi Tipsarevića, a Ferer pobedi Berdiha, Ferer će biti prvi, a Đoković drugi u grupi.

2. Ako (bilo kojim rezultatom) Tipsarević pobedi Đokovića, a Ferer pobedi Berdiha, Ferer će biti prvi, a Đoković drugi u grupi.

3. Ako (bilo kojim rezultatom) Tipsarević pobedi Đokovića, a Berdih pobedi Ferera, Berdih će biti prvi, a Ferer drugi u grupi.

4. Ako Đoković pobedi Tipsarevića u dva seta, a Berdih Ferera u dva seta, Ferer će biti prvi, a Berdih drugi u grupi.

5. Ako Đoković pobedi Tipsarevića u dva seta, a Berdih Ferera u tri seta, Ferer će biti prvi, a Đoković drugi u grupi.

6. Ako Đoković pobedi Tipsarevića u tri seta, a Berdih Ferera u dva seta, Ferer će biti prvi, a Berdih drugi u grupi.

7. Ako Đoković pobedi Tipsarevića u tri seta, a Berdih Ferera u tri seta, Ferer će biti prvi, a Berdih drugi u grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari