Prvi reket planete Novak Đoković osvojio je na američkoj turneji oba do sada odigrana Mastersa u sezoni, Indijan Vels i Majami, a danas će (oko 13.00) “kod kuće” u Monte Karlu krenuti i po het-trik. Nakon propuštenog prvog kola naš as će se na drugoj stepenici susresti sa Špancem Albertom Ramosom-Vinolasom, trenutno 67. na ATP listi.


Ako je suditi na osnovu nedavnog jedinog međusobnog susreta i pobede Đokovića u 3. kolu Indijan Velsa, naš teniser će imati relativno lak zadatak s obzirom da Ramos-Vinolas pruža u početku dostojan otpor ali kada mu popusti koncentracija brzo tone. Međutim, Novak nikako ne sme olako shvatiti rivala koji kao i svi Španci najviše voli da igra na šljaci. Ramos-Vinolas je to demonstrirao prošle godine u delu sezone kada se igralo na najsporijoj podlozi, stizanjem do četvrtog kola Monte Karla. U stvari, Španac na zemljanoj osnovi najdalje i dostiže na turnirima, dok na betonu retko dobaci do treće runde.

S druge strane, Đoković je u naletu forme i dobrih partija pa bi levoruki Španac trebalo da mu bude samo odskočna daska za nastavak sezone na šljaci, sa ciljem da zenit dostigne na Rolan Garosu i dođe do pehara jedinog grend slema koji nema u svojim vitrinama.

Novak neće biti jedini srpski predstavnik u današnjem programu Monte Karla s obzirom da će otprilike u isto vreme početi i duel Viktora Troickog i Slovaka Martina Kližana. Biće to njihov peti međusobni susret, prvi na šljaci, i prilika našem asu da upiše četvrti trijumf, baš kao i na ovogodišnjem turniru u Sidneju.

 

Tipsarevićev povratak na ATP listu

Janko Tipsarević je opet deo svetskog teniskog poretka. Osamnaest meseci lečenja tetive pete i tumora stopala izbrisali su ime maleroznog Srbina sa ATP liste, a 20 bodova vredan plasman u drugo kolo turnira u Hjustonu vratio je ovom tridesetogodišnjaku “renking”, pa je nekada osmi teniser na planeti od juče na 829. mestu liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari