Novak Đoković stigao je u London samo sa jednim ciljem, da osvajanjem završnog turnirao osam najboljih tenisera sveta stavi krunu na 2011. godinu u kojoj je postao najbolji igrač sveta, uz do sada čak 10 osvojenih titula, od toga tri grend slema i pet Mastersa.

Prva prepreka na putu do trofeja koji nema u svojoj vitrini u O2 areni biće Čeh Tomaš Berdih, pa će njihov večerašnji duel (21.00) biti ukupno deveto međusobno odmeravanje snaga u kojima Đoković vodi sa 7:1 u seriji. Njih dvojica su i prošle godine igrali u Londonu kada je Novak slavio sa 2:0 (6:3, 6:3) pa veruje da će i danas imati pravi recept da savlada sedmog igrača ATP liste.

– Berdih je zaista sjajan teniser. Ima snažan servis, poseduje brze udarce i lopticu hvata u penjanju. Poptuno je nepredvidiv, međutim nadam se da ću kao i na prošlom završnom Mastersu uspeti da ga savladam – uveren je Đoković koji može računati i na oscilacije u igri i nepredvidiv temperament rivala.

S druge strane, Novak veruje da su povrede koje su ga zbog naporne sezone pratile u poslednja dva meseca prošlost, te da mu je prinudni odmor povratio snagu.

– Prinudna pauza mi je dosta značila kako bih se pripremio za poslednji turnir u sezoni. Mogu reći da sam fizički i psihološki spreman i da me rame ponovo sluša – zaključio je Đoković svoje zdravstveno stanje u vedrom tonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari