Najbolji svetski teniser Novak Đoković započeće nastup na Mastersu u Monte Karlu protiv Rusa Mihaila Južnog, a njihov duel biće treći po redu na glavnom terenu. Očekuje se da ovaj susret počne oko 13.30, a pre njega snage će odmeriti Tomaš Berdih i Marsel Granoljers, odnosno Rafael Nadal i Marinko Matošević.

 Đoković je povredio zglob u Bojsiju igrajući za Dejvis kup reprezentaciju Srbije protiv SAD, ali se na vreme oporavio da prvi meč na šljaci ove sezone odigra u drugom kolu u Monte Karlu.

– Hvala svima na podršci koju ste mi pružali u prethodnih nekoliko nedelja.áImam dobre vesti – igraću u Monte Karlu. Iskreno, uzbuđen sam zbog toga, pošto sam u prethodnih nedelju dana dao sve od sebe da se oporavim. Zglob mi je u dovoljno dobrom stanju da mogu da igram, nadam se da ću moći da dam sve od sebe i da pobedim – rekao je Novak u video-poruci svojim navijačima i tako najavio pohod na trofej na jednom od dva Masters turnira, uz Sinsinati, koja nije uspeo da osvoji u bogatoj karijeri.

Đoković i Južni do sada su igrali sedam puta, a srpski teniser ima pobedu više. Nikada se nisu sastali na šljaci, a poslednji put su igrali 2010. godine u Dubaiju kada je Novak slavio sa 2:1.

Dimitrov bolji od Tipsarevića

Janko Tipsarević je zaustavljen u drugom kolu od Grigora Dimitrova sa 2:0 (7:6, 6:1) posle čega je izjavio da mora da razbistri misli. „Moram da uzmem malo vremena da razmislim o svemu. Ovo više nema nikakve veze sa forhendima i bekhendima. Da razjasnim, ne idem na odmor“, napisao je Janko na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari