Najbolji svetski teniser Novak Đoković nalazi se u odličnoj formi na početku 2013. godine što je dodatno potvrdio osvajanjem trofeja na ATP turniru iz serije 500 u Dubaiju. S obzirom na to da je prošle godine na ovom turniru zaustavljen u polufinalu, Novak je dobio novih 320 bodova pa će na današnjoj listi imati ukupno 13.280 poena.

Švajcarac Rodžer Federer je, pak, izgubio bodove jer nije odbranio titulu već je poražen u polufinalu, što će samo dodatno povećati jaz između njega i Đokovića. Federer od danas ima 9.525 poena tako da je sve izvesnije da će on i Endi Marej u ovoj sezoni teško ugroziti lidersku poziciju srpskog tenisera.

Đoković je u 2013. bez poraza, pošto je na sedam trijumfa sa Australijan opena i pobedu nad Olivijeom Rohusom u Dejvis kupu dodao i svih pet trijumfa u Dubaiju. Ako se ovom nizu dodaju i slavlja u pet duela sa završnog turnira prošle sezone u Londonu, Novak je već u nizu od 18 mečeva bez poraza, a ovu seriju bi mogao nastaviti u Indijan Velsu, gde je prošle godine izgubio u polufinalu od Džona Iznera. Đoković je kao prvi nosilac slobodan u prvom kolu pa će na teren izaći verovatno tek u sredu, a do tada će biti u Los Anđelesu, gde će u noći između ponedeljka i utorka učestvovati u egzibicionim mečevima.

– Godina je počela dobro po mene. Pre turnira u Indijan Velsu igraću na egzibiciji sa sjajnim igračima kao što su Pit Sampras, Mardi Fiš, Tomi Has, Džejms Blejk i braća Brajan. Zajedno ćemo promovisati tenis i pokušati da prikupimo što više novca za nekoliko humanitarnih fondacija, među kojima je i moja – napisao je Đoković na svom Fejsbuk profilu.

Španac Rafael Nadal je trijumfom završio latinoameričku turneju pošto je veoma ubedljivo savladao zemljaka Davida Ferera u finalu na turniru u Akapulku. Ferer je osvojio samo dva gema, oba u drugom setu, za 65 minuta igre, a Nadal je tako posle finala u Vinja del Maru i titule u Sao Paulu potvrdio da je povreda kolena prošlost. Prethodnih dana postojala je dilema oko Nadalovog nastupa u Indijan Velsu, ali je on odlučio da se oproba i na tvrdoj podlozi.

– Indijan Vels je jedan od mojih omiljenih turnira. Želim da nastavim sa takmičenjem, koleno se dobro drži, a i srce mi kaže da mogu to da uradim – iskren je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari