Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se bez borbe u polufinale turnira u Dubaiju, pošto mu je Rus Mihail Južni zbog bolesti predao meč. Đoković i Južni trebalo je da odigraju deseti međusobni duel, ali je ruski teniser tri sata pre njegovog planiranog početka doneo odluku da se povuče i „nagradi“ Novaka danom odmora.


Na putu ka odbrani titule i petom trofeju u Dubaiju Đoković je kao prvi nosilac sa po 2:0 eliminisao Denisa Istomina iz Uzbekistana i Roberta Bautistu-Aguta, a sinoć je na miru čekao rasplet meča između Rodžera Federera i Lukaša Rosola, jer će mu pobednik tog duela biti rival u borbi za finale. Novak protiv Švajcarca ima negativan bilans (15-16), a ukoliko dođe do duela sa njim moći će da se izjednači po broju pobeda, dok od Rosola nije izgubio ni set u prethodna dva susreta.

Na istom turniru u polufinalu će igrati i Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, koji su u konkurenciji dublova bili bolji od Bautiste-Aguta i Igora Sijslinga iz Holandije sa 2:0 (6:3, 6:2). Njihovi naredni rivali biće poznati nakon današnjeg susreta između Huana Martina del Potra i Radeka Štepaneka sa jedne i Danijela Brandsa i Florijana Majera sa druge strane.

Jovanovski poražena u Akapulku

Srpska teniserka Bojana Jovanovski zaustavljena je u drugom kolu turnira u meksičkom Akapulku od Marine Eraković sa Novog Zelanda sa 2:0 (6:1, 6:4). U meču koji je trajao 73 minuta Bojana je bila bez šansi da ostvari pobedu. Rođena Splićanka će se za polufinale boriti protiv prve favoritkinje na turniru Slovakinje Dominike Cibulkove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari