Početkom oktobra Novak Đoković imao je skoro 4.000 bodova više od Rodžera Federera, koji je u međuvremenu sa trećeg „skočio“ na drugo mesto, a sad je situacija značajno drugačija jer se Švajcarac sve više približava srpskom igraču koji brani veliki broj poena i razlika je „samo“ 2.230.


S obzirom na to da je dokazao i u nedelju da je u odličnoj formi osvojivši turnir u rodnom Bazelu, Federer je u dobroj poziciji da preuzme čelnu poziciju na ATP listi od Đokovića posle preostala dva turnira u 2014. godini. Naime, na ovonedeljnom Mastersu u Parizu Novak brani titulu i 1.000 bodova, a 33-godišnji Švajcarac 360, dok je i na završnom turniru u Londonu koji počinje 9. novembra situacija slična – srpski igrač je prošle godine osvojio titulu (1.500 bodova), a Federer je obezbedio samo 400 poena.

Novak je kao prvi nosilac slobodan na startu turnira u Parizu, a u drugom kolu će igrati protiv 24. igrača sveta, Filipa Kolšrajbera (Nemačka). Srbija će u Parizu imati još samo predstavnika u dublu, Nenada Zimonjića, koji posle osvojenog turnira u Bazelu sa Pospišilom u prestonici Francuske nastupa sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom. U prvoj rundi njih dvojica se sastaju sa rumunsko-britanskom kombinacijom Inglo/Mergea, a ukoliko budu uspešni, očekuje ih duel sa prvim nosiocima, Amerikancima braćom Brajan.

Što se ostalih srpskih igrača tiče, najviše je na ATP listi napredovao drugi reket Srbije Dušan Lajović, sa 67. na 57. mesto. Filip Krajinović popravio je plasman za tri pozicije i sada je 95, a Viktor Troicki nazadovao je za dva mesta i nalazi se na 108. mestu ATP liste. Među prvih deset najviše je napredovao Endi Marej posle osvojenog turnira u Valensiji i sada je osmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari