Nakon dana pauze, Novak Đoković i Jelena Janković nastavljaju takmičenje u četvrtom kolu na Rolan Garosu. Najbolji srpski teniser igra protiv Amerikanca Robija Đineprija koji je, na opšte iznenađenje, ostao jedini predstavnik svoje zemlje u Parizu kada je reč o muškoj singl konkurenciji.

Nakon eliminacije Rodika, Kverija i Iznera, trenutno 98. teniser na ATP listi je izbacio favorizovanog Španca Huana Karlosa Ferera, čime je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi.

Međutim, sve osim pobede Đokovića predstavljalo bi senzaciju posebno ako se u obzir uzme podatak da u dosadašnja četiri međusobna duela Đinepri nikada nije bio ni blizu osvajanja jednog seta.

Na papiru, mnogo teži zadatak imaće Jelena Janković koja igra protiv Slovakinje Danijele Hantuhove. U međusobnim duelima ovih teniserki trenutno je 3:3, a najbolniji poraz od Hantuhove Jankovićeva je doživela nedavno u meču Fed kupa u Beogradskoj areni.

Jedno od najvećih iznenađenja turnira juče je priredila Ruskinja Nađa Petrova, 19. nosilac, kada je eliminisala drugu teniserku WTA liste Amerikanku Venus Vilijams sa 2:0 po setovima (6:4, 6:3) i plasirala se među osam najboljih. Naredna rivalka biće joj peta nositeljka, sunarodnica Elena Dementijeva koja je opravdala ulogu favorita protiv Šanel Šipers iz Južne Afrike 2:0 (6:1, 6:3). Treći nosilac u ženskoj konkurenciji, Karolina Voznjacki iz Danske bila je uspešnija posle velike borbe od Italijanke Flavije Penete sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:2) i igraće u četvrtfinalu sa još jednom Italijankom, Frančeskom Skjavone, koja je pobedila Ruskinju Mariju Kirilenko sa 2:0 (6:4, 6:3). Belgijanka Žistin Enan plasirala se u osminu finala pošto je bila bolja od Ruskinje Marije Šarapove sa 2:1 u setovima (6:2, 3:6, 6:3). Za plasman u četvrtfinale četvorostruka šampionka Rolan Garosa igraće protiv Australijanke Samante Stosur.

Kod muškaraca, branilac titule na Rolan Garosu Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale pošto je pobedio sunarodnika Stanislasa Vavrinku sa 3:0 u setovima (6:3, 7:6, 6:2). Najbolji teniser sveta će u četvrtfinalu igrati protiv Šveđanina Robina Soderliga, u reprizi prošlogodišnjeg finala. Soderling, koji je postavljen za petog nosioca, do plasmana u četvrtfinale došao je pobedom nad Marinom Čilićem iz Hrvatske sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:2). Rus Mihail Južni, koji je prethodno eliminisao našeg Viktora Troickog, igraće takođe u četvrtfinalu pošto mu je domaći teniser Žo Vilfred Songa predao meč.

Čeh deklasirao Mareja

Tomaš Berdih iz Češke eliminisao je četvrtog nosioca Endija Mareja iz Velike Britanije nakon ubedljive pobede od 3:0 (6:4, 7:5, 6:3) i plasirao se po prvi put u četvrtfinale Rolan Garosa. Meč je trajao samo 136 minuta, ali je zbog kiše prekidan sredinom drugog seta. Međutim, ni loše vremenske prilike nisu sprečile Čeha da se plasira među osam najboljih gde će se sastati sa Mihailom Južnim iz Rusije.

Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu

Srpsko – kanadski dubl Nenad Zimonjić – Danijel Nestor plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske u konkurenciji parova nakon što su rezultatom 2:1 (6:7, 6:4, 6:3) savladali domaćine Gijoma Rafina i Aleksandra Sidorenka. Drugi nosioci će za ulazak među četiri dubla danas odmeriti snage sa šestim kosturašima Lukašom Kubotom iz Poljske i Oliverom Maračem iz Austrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari