Sedmoro tenisera Srbije dobilo je rivale u prvom kolu Vimbldona, a već sa samim formiranjem kostura evidentno je da će najteži posao imati Novak Đoković i Jelena Janković. Najbolji teniser sveta na startu će se u ponedeljak sastati sa Huanom Karlosom Fererom iz Španije, nekada prvim na ATP listi, a danas 38. igračem sveta. Prema projekciji žreba Novak bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Čehom Tomašem Berdihom, a posle i sa Rodžerom Federerom koji se opet našao u njegovoj polovini kostura.

U tom delu je i Janko Tipsarević koji bi se sa Švajcarcem mogao sastati u četvrtfinalu. Međutim, drugi teniser naše zemlje pre toga mora da premosti nimalo laku prepreku na startu u vidu Argentinca Davida Nalbandijana, a posle i Italijana Andreasa Sepija. Na Đokovićem putu, u osmini finala, može se naći i Viktor Troicki, ali je potrebno da on prethodno na startu bude bolji od još jednog Španca Marsela Granoljersa, a potom verovatno i od Huana Monaka iz Argentine.

Kada su u pitanju dame, najteži posao imaće Jelena Janković koja već u prvom kolu igra sa jednom od najboljih igračica u istoriji „belog sporta“ Belgijankom Kim Klajsters. Na njenom putu bi se posle mogla naći i Ruskinja Vera Zvonareva, kao i Nemica Anđelika Kerber. S druge strane, Ana Ivanović će nastup na Vimbldonu početi duelom sa Španjolkom Marijom Hoze Martinez Sančez, a kasnije bi išla na bolju iz meča između japanske veteranke Kimiko Date Krum i Katerine Bondarenko iz Rusije. Preostale dve predstavnice Srbije su u delu kostura u kojem je i Jankovićeva. Bojana Jovanovski će u prvom kolu igrati sa Eleni Danilidu iz Grčke. Vesna Dolonc, kojoj će ovo biti prvi grend slem pod zastavom Srbije, na startu će odmeriti snage sa Svetlanom Pironkovom iz Bugarske, a ukoliko nju savlada čekala bi je najbolja igračica sveta Marija Šarapova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari