Troje srpskih tenisera igraće danas mečeve drugog kola u pojedinačnoj konkurenciji na US openu. Najbolji svetski igrač Novak Đoković igraće treći meč na centralnom Artur Eš stadionu protiv Francuza Pol-Anri Matjea, a taj duel trebalo bi da počne oko 21.00.

Novak je u prvoj rundi prepustio samo sedam gemova Argentincu Dijegu Švarcmanu, dok je Matje igrao pet setova sa Žilom Milerom iz Luksemburga. Đoković je do sada pet puta savladao Matjea, poslednji put na startu Australijan opena prošle sezone, dok je Francuz trijumfovao samo davne 2006. i to posle dva taj-brejka na Mastersu u Parizu.

Ana Ivanović će u 17.00 otvoriti program na Luis Armstrong terenu protiv Čehinje Karoline Pliškove. Ivanovićeva je u Njujorku postavljena za osmu nositeljku, a dobru formu potvrdila je protiv Amerikanke Alison Riske, koja je u prvom setu upisala sva tri osvojena gema, ali je i Pliškova bila dosta sigurna protiv Austrijanke Ivone Mojsburger. Ovo će biti njihov prvi međusobni duel. Na isti teren oko 21.00 izaći će Aleksandra Krunić i dve godine mlađa domaća teniserka Medison Kiz, koje se nikada u karijerama nisu našle jedna naspram druge. Krunićeva je do prve pobede na grend slem turnirima stigla protiv Poljakinje Kataržine Piter, dok je Kiz, koja je postavljena za 27. nositeljku, bila bolja od Jarmile Gajdošove iz Australije.

Jankovićeva sigurna, Lajović ispao

Jelena Janković je uspela da se plasira u treće kolo US opena pošto je sa 2:0 (7:5, 6:4) savladala Bugarku Cvetanu Pironkovu. Njena naredna rivalka biće Šveđanka Johana Larson. Manje uspeha imao je Dušan Lajović koji je već na startu zaustavljen od Poljaka Jeržija Janoviča sa 3:1 (6:3, 7:5, 5:7, 7:5).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari