Najbolji teniser sveta Novak Đoković boravi u Beogradu gde se odmara nakon osvojenog Australijan opena, a slobodno vreme je iskoristio za druženje sa medijima kako bi skrenuo pažnju na ne tako dobru sliku „belog sporta“ u Srbiji. Đoković je naglasio da tenis izumire u našoj zemlji, iako on i drugi igrači beleže vrhunske rezultate u svetu.


– Koliko god to paradoksalno zvučalo, s obzirom na rezultate, srpski tenis po nekoj statistici izumire. Sve je manje članova klubova, ekonomska je kriza, a tenis je skup sport. Međutim postoji način da se napravi sistem, a moj interes je da se pomogne opstanak ovog sporta u Srbiji. Sport daje nadu ljudima, oni ga prate, oslanjaju se na sportiste. Svesni smo te uloge i trudimo se da učestvujemo u razvoju srpskog tenisa koliko možemo – neočekivano je počeo izlaganje prvi reket sveta i najavio da će podržati Mirka Petrovića ukoliko se kandiduje za predsednika na predstojećim izborima u TSS.

On se potom osvrnuo na turnir u Melburnu, tačnije ono što je usledilo posle, i medijsku buru koja se zakuvala između njega i Endija Mareja u vezi sa „glumom povrede koja je sputala Britanca u međusobnom meču“. Od Novaka je traženo da prokomentariše i stav Matsa Vilandera, koji je takođe bio veoma glasan u kritikovanju šampiona prvog grend slema.

– Vidim da su počele spekulacije, ali nema govora o tome. Barem ne sa moje strane. Strasti su bile uzavrele i digla se tenzija, a britanski mediji su provlačili tu priču. Ne mogu ništa loše da kažem o prijatelju koga znam od 12. godine, kao ni o ostalim kolegama. Bio je naporan meč, tako da ćemo o tome porazgovarati prvom prilikom. Što se tiče Vilandera, o njemu je bespotrebno govoriti. Poštujem svakog, a on je osvojio sedam grend slem titula i kompetentan je da govori o tenisu – naglasio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari