Da je u sjajnoj formi Mihail Kukuškin dokazao je u prva dva kola Masters turnira u Šangaju pobedivši veterana Tomija Robreda i 16. nosioca Kevina Andersona, ali nije se očekivalo da zada mnogo muke i Novaku Đokoviću jer srpski teniser igra odlično u poslednje vreme.

Ipak, Kazahstanac je zadržao prvog reketa sveta i vršnjaka na terenu više od dva sata, ali mu je nedostajalo iskustva da trijumfuje, pa je Đoković uspeo da obezbedi plasman u četvrtfinale i duel sa Davidom Fererom – 2:1 (6:3, 4:6, 6:4).

Prvi set nije doneo prevelika uzbuđenja niti nagoveštavao da će se Kukuškin boriti do samog kraja. Jedan brejk u osmom gemu bio je dovoljan da Novak povede sa 1:0 u setovima protiv 85. igrača sveta. U drugoj deonici viđena je potpuno drugačija situacija, Kukuškin je poveo sa 3:0, imao priliku na 5:3 da ponovo oduzme servis protivniku i samim tim osvoji set, ali mu je tada zadrhtala ruka. Taj propust je mogao skupo da ga košta jer je Đoković uspeo u sledećem gemu da vrati brejk, servirao je za 5:5, ali na sreću borbenog Kukuškina srpski igrač nije bio na visini zadatka. U trećem setu nije bilo lakih poena, Đoković je propuštao brejk šanse, Kukuškin se borio za svaku loptu, ali je popustio u petom gemu, što je ispostavilo se i bio prelomni trenutak meča.

U četvrtfinalu Đoković će da se sastane sa starim rivalom, borbenim Špancem Davidom Fererom, koji je iznenadio Endija Mareja (2:1) iako nikako nije bio favorit u tom meču i pored boljeg plasmana na ATP listi. Prvi i peti nosilac turnira sastali su se u karijerama 17. puta, u 12 navrata trijumfovao je Đoković, a Ferer protiv srpskog igrača nema pobedu od 2011. i završnog turnira u Londonu. Đoković je u Šangaju osvojio dve titule (2013. i 2012), dok je Fererov najveći domet finale 2011.

Kraj za Jelenu i Dušana

Prva nositeljka Jelena Janković poražena je u drugom kolu turnira u Tijanđinu od domaće predstavnice, Kineskinje Saisai Ženg sa 2:0 (6:3, 6:3). U četvrtfinalu čelendžera u Taškentu poraz je pretrpeo drugi teniser Srbije Dušan Lajović od Borna Ćorića – 7:6, 7:5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari