Ni sam Novak Đoković nije bio zadovoljan prikazanim na startu Australijan opena iako je rezultatski ubedljivo slavio, ali je zato u drugom kolu pokazao da se privikao na Melburn deklasiravši Rusa Andreja Kuznjecova sa 3:0 po setovima 6:0, 6:1, 6:4, čime je zakazao duel sa Verdaskom.

Osamdeset osmi na svetu nije imao gotovo nikakve šanse za bar ozbiljniji otpor najboljem na svetu pa je meč trajao nešto manje od sat vremena. Jedino što je na ovom meču ruski teniser prikazao je brejk na startu treće deonice kada je poveo sa 2:0, ali je to bilo sve od njega ove godine u Melburnu jer se Đoković ekspresno vratio u duel i priveo ga kraju. Trostrukom šampionu Australijan opena funkcionisao je i servis i ostali udarci, dok je Kuznjecov imao previše neiznuđenih grešaka (34).

– Odigrao sam skoro savršen meč. Tajna moje spremnosti je trening i to ne govorim samo o treningu na terenu, već i o profesionalnom pristupu van njega. Povrede su deo sporta, one se nekada dese čak i kada se brineš o svakom aspektu karijere. Mnogo je izazova za telo i um, putovanja, promena vremenskih zona, podloga i uslova igranja. Sve to uzima danak – govorio je Đoković o tome što na ovogodišnjem Australijan openu mnogi teniseri iz samog vrha imaju problema.

Novakov naredni protivnik je neugodni Španac Fernando Verdasko, nekada teniser iz prvih deset sada 33. koji je Đokovića u karijeri pobedio u četiri navrata, dok srpski igrač ima šest trijumfa, a u poslednjem međusobnom duelu bolji je bio Đoković, 2013. u Pekingu. U prva dva kola Verdasko je pobedio Varda i Soedu izgubivši jedan set.

Samo Zimonjić u igri

Na startu prvog grend slema sezone u dublu je bilo pet srpskih predstavnika, a prvo kolo preživeo je samo najbolji srpski teniser u ovoj konkurenciji, Nenad Zimonjić, nakon što je i Bojana Jovanovski juče ujutru poražena u paru sa Katarinom Piter od desetih nositeljki Baboš i Mladenović – 6:1, 6:3. Nakon što su kao osmi nosioci Zimonjić i Pakistanac Aisam-Ul-Hak Kureši prebrodili prvo kolo, trebalo je sinoć da izađu na teren i bore se za osminu finala sa Špancima u sastavu Pablo Kareno Busta/Giljermo Garsija-Lopez.

Viktor fokusiran na singl

Jedno od prijatnijih iznenađenja Australijan opena, Viktor Troicki, završio je takmičenje u dubl konkurenciji već u prvom kolu, a za nastavak boravka u Melburnu trebalo je po programu u noći između četvrtka i petka da odmeri snage sa sedmim nosiocem Tomašom Berdihom. Troicki je u paru sa Mihailom Južnjim izgubio od petih nosilaca Aleksandera Peje i Bruna Soaresa – 6:1, 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari