Nakon razočaravajućeg izdanja i ubedljivog poraza Janka Tipsarevića u nedelju, ostali predstavnici Srbije na Rolan Garosu juče nisu imali milosti prema svojim protivnicima o čemu najbolje svedoči podatak da su im prepustili samo jedan set. Mimo svih očekivanja, upravo je Novak Đoković bio taj koji je Kazahstancu Jevgeniju Koroljevu prepustio jedan od četiri seta (6:1, 3:6, 6:1, 6:3). Ipak, u ostala tri, srpski teniser je pokazao da je to bila samo posledica trenutnog opuštanja čega verovatno neće biti u narednoj rundi protiv Japanca Keja Nišikorija (246. na ATP listi).

Najprijatnije iznenađenje svim ljubiteljima tenisa u Srbiji priredio je Viktor Troicki koji je favorizovanog Španca Tomija Robreda prosto počistio sa terena (6:4, 6:4, 6:3). Beograđanin u sledećem kolu igra protiv Karstena Bola (133) iz Australije, koji je teškom mukom savladao Nemca Filipa Pečnera.

Ana Ivanović se takođe ekspresno plasirala u drugo kolo nakon ubedljive pobede protiv Tai Čen Čang iz Tajpeha (6:3, 6:3). Naredna protivnica Ivanovićevoj biće odlična Ruskinja Alisa Klejbanova (28).

Uspešan niz nastavila je i Jelena Janković koja je protiv Australijanke Ališije Molik provela samo 62 minuta na terenu (6:0, 6:4). Najbolja srpska teniserka će u drugom kolu igrati protiv Estonke Kaje Kanepi (118).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari