Srpski teniser Novak Đoković ostvario je pobedu na startu turnira u Dubaiju pošto je bio bolji od Denisa Istomina iz Uzbekistana sa 2:0 (6:3, 6:3).

Naredni rival u pohodu ka petoj tituli na ovom turniru biće mu Roberto Bautista-Agut iz Španije, a njihov meč će početi oko 17.30, odmah po završetku duela između Rodžera Federera i Radeka Štepaneka.

– Nije bilo lako kao što bi se možda moglo zaključiti po rezultatu. Servis mi je dobro funkcionisao u drugom setu, što mi je pomoglo da osvojim više lakih poena. Ipak, nisam igrao četiri-pet nedelja i to se videlo na terenu. Dosta sam vremena provodio na terenu pokušavajući da unapredim igru i uđem u pravu formu. Pre ili kasnije, sve će doći na svoje mesto – istakao je Đoković, nakon 29. pobede u Dubaiju.

Protiv Bautiste-Aguta igrao je samo jednom i to prošle godine baš u Dubaiju, kada je pobedio 2:0 (6:1, 7:6).

Pobedio i Zimonjić

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor igraće u drugom kolu dublova u Dubaiju protiv Roberta Bautiste-Aguta i Holanđanina Igora Sijslinga, nakon pobede nad domaćom kombinacijom Avadi-Janahi od 2:0 (6:4, 6:0). Istovremeno, Bojana Jovanovski se kao šesti nosilac izborila za duel u drugom kolu sa Novozelanđankom Marinom Eraković posle trijumfa nad Amerikankom Alisijom Blejk Tornado od 2:0 (6:4, 7:5).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari