Najbolji srpski teniser zadržao je drugo mesto ATP liste iza Španca Rafaela Nadala koji mu je osvajanjem titule u Rio de Žaneiru pobegao na okruglo 4.000 bodova razlike. Naš as novu priliku za dokazivanje, ali ne i za osvajanje bodova jer brani titulu, imaće u Dubaiju, gde će se danas, ne pre 16 časova, u prvom kolu singla sastati sa Uzbekistancem Denisom Istominom, trenutno 54. igračem planete. Biće to njihov peti međusobni meč i prilika Đokoviću da ostane neporažen.

Pobednik iz njihovog susreta sastaće se u drugom kolu sa Špancem Robertom Bautista Agutom, koji je uspešno prebrodio prvo kolo protiv kvalifikanta, a ove sezone je skrenuo pažnju na sebe prodorom u osminu finala Australijan opena i eliminacijom Argentinca Huana Martina del Potra.

Inače, Đoković je juče sa partnerom Karlosom Gomezom Ererom iz Španije već izlazio na teren Dubaija u dubl konkurenciji i tako iskoristio specijalnu pozivnicu organizatora. Međutim, oni su poraženi od Poljaka Tomaša Bednareka i Lukaša Dluhija iz Češke sa 2:1 (7:5, 1:6, 10:5). U igri parova i to kao prvi nosioci nadmetaće se srpsko-kanadska kombinacija koju čine Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, a rival na startu biće im južnoafrički par Avadhi-Janahi.

Kada su u pitanju ostali naši teniseri u Top 100, najveći napredak ostvario je Dušan Lajović, koji je skokom za 11 mesta stigao do 89. pozicije i tako pretekao suspendovanog Viktora Troickog, koji je zbog pada Amerikanca Soka ipak napredovao za dva mesta i sada je 96. Sa terena zbog povrede odsustvuje i Janko Tipsarević, ali je i on otišao jedan korak napred, do 70. mesta i to zbog pada Australijanca Marinka Matoševića.

Pad Jankovićeve

Jelena Janković zauzima jednu poziciju lošije mesto na najnovijoj WTA listi nego prošle sedmice pa je sada osma igračica sveta. S druge strane, Ana Ivanović je ostala 12. a Bojana Jovanovski 42. na planeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari