Dvojica srpskih tenisera poraženi su u drugom kolu A grupe završnog Mastersa sezone u Londonu u dijametralno suprotnim mečevima. Dok je najbolji igrač današnjice Novak Đoković olako dozvolio motivisanom Davidu Fereru da slavi sa 2:0 (6:3, 6:1), Janko Tipsarević je bio blizu pobede na debiju u ovom nadmetanju, ali je Tomaš Berdih posle preokreta uspeo da upiše prvi trijumf u O2 areni – 2:1 (2:6, 6:3, 7:6). U sutrašnji direktan duel Novak i Janko ulaze sa pobedničkim ambicijama, ali i različitim šansama za prolaz u polufinale u kojem je Španac već osigurao svoje mesto.


Novak nije bio na visini zadatka, a posle neiskorišćenih brejk šansi u uvodnom delu meča koncentracija mu je popustila u često odlučujućem sedmom gemu. Ferer je tada stigao do osetnije prednosti koju nije ispustio do kraja susreta. Đoković je u nastavku meča osvojio samo jedan gem, a bolje nije ni mogao jer je imao samo 10 direktnih poena i čak 33 neiznuđene greške. Upravo jednim prejakim forhendom poslatim gotovo na metar od linije okončao je agoniju posle 75 minuta igre. Tipsarević je rasterećeno počeo meč protiv Berdiha, ali je posle dva sata i 26 minuta igre morao da mu čestita na trijumfu. Imao je Janko meč loptu na svoj servis u taj-brejku odlučujućeg seta, ali je jedan ne preterano težak volej poslao van terena. Zatim je duplom servis greškom dao šansu Čehu da servira za trijumf, ali se činilo da će se izvući posle odličnog riterna. Ipak, okliznuo se, pao i potpisao kapitulaciju.

– Da se opet nađem u istoj situaciji, na isti način bih uhvatio lopticu i krenuo na mrežu da odigram volej. Zato, iskreno, nisam razočaran načinom na koji sam odigrao taj poen. Ljut sam jer sam prvu duplu servis grešku napravio u najvažnijem trenutku. Ipak, mislim da nisam razočarao igrom protiv Berdiha – zaključio je Tipsarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari