– Prvi reket planete Novak Đoković igraće danas u četvrtfinalu Mastersa u Sinsinatiju nakon što je posle velike i dramatične borbe ipak uspeo da savlada Belgijanca Davida Gofana i to furioznim završetkom susreta sa šest gemova u nizu (6:4, 2:6, 6:3). Naš as u svojim vitrinama nema samo još dva pehara sa najvećih turnira, Rolan Garosa i aktuelnog u Americi, a upravo će mu naredni rival biti Švajcarac Stan Vavrinka koji ga je u Parizu sprečio da trijumfuje u velikom finalu. Biće to njihov 22. međusobni meč u nizu u kojem Đoković ima ubedljiv skor (17-4), ali će ovaj imati potpuno novu dimmeniju jer će jednim udarcem moći da se osveti za poraz na šljaci Rolan Garosa i nastavi ka trofeju Sinsinatija.

Do prilike da igra sa Vavrinkom naš teniser je došao pokazavši dva lica, od kojih ono iz središnjeg dela meča protiv Gofana mora da zaboravi jer mu Švajcarac verovatno neće pružiti takav luksuz. Počeo je dobro, osvojio svoj gem i imao brejk loptu koju nije iskoristio, ali jeste u četvrtom gemu i poveo ubrzo sa 4:1. Međutim, prvi pad koncentracije usledio je u narednih desetinu minuta pa je Belgijanac stigao do izjednačenja. Ipak, Novak je uspeo da se vrati i brejkom poveo sa 1:0 u setovima.

                 

Već pred kraj prve deonice u Đokovića se uvukla nervoza koja je u drugom setu kulminirala. Rival je odmah napravio brejk jer servis nije slušao našeg tenisera, a i razmene su olako navršavale na pogrešnom mestu. O odnosu na terenu najbolje govori podatak da je Novak imao puno više grešaka od vinera, kao i duplih servis grešaka u odnosu na aseve koji su izostali. Uspeo je Novak da smanji na 3:2, ali je Gofan najpre dobro odservirao a onda novim brejkom potpuno izbacio srpskog tenisera iz koloseka i sa 6:2 izborio treći period igre.

Gde je stao tu je Belgijanac i produžio, uz veliku asistenciju Đokovića koji nije imao ni snagu ni preciznost, dok je protivniku “sve ulazilo”. To je za posledicu imalo brejk viška na kontu Gofana i velikih 3:0, kada su gotovo svi u publici pomislili da je iznenađenje na pomolu. Ali ne i Novak koji je u pauzi samo na kratko seo na stolicu, stavio kapi u oči i vratio se brzo na teren. Od tog trenutka uloge su se potpuno promenile. Gofanu se “skratila” ruka u prihološkom ratu, kada je bio na pragu najvećeg skalpa u karijeri, dok je Novak ubacio u brzinu više, pronašao svoje udarce i za tili čas od 0:3 i dva brejka manjka stigao do 4:3. Tu se nije zaustavio već je nastavio da melje protivnika, napravio novi brejk, a potom i sa dva asa otišao među osam najboljih u Sinsinatiju.

Zimonjić u četvrtfinalu

         

        Nenad Zimonjić i njegov partner Marcin Matkovski plasirali su se u četvrtfinale Sinsinatija pobedom nad Južnoafrikancem Klasenom i Amerikancem Ramom sa 2:0 (7:6, 6:4). Njihovi naredni protivnici biće

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari