Iako je postojala nada da se Novak Đoković plasira u polufinale završnog Mastersa u Londonu nakon neočekivanog poraza od Janka Tipsarevića rezultatom 2:1 (3:6, 6:3, 6:3), snove srpskom teniseru ipak je srušio Čeh Tomaš Berdih pobedom nad Špancem Davidom Fererom sa 2:1 (3:6, 7:5, 6:1) čime se probio na prvo mesto u grupi A i odstranio najboljeg igrača sveta iz daljeg takmičenja. Španac je nakon osvojenog prvog seta igrao dobro i u drugom, i čak dva puta oduzimao servis protivniku, ali je Čeh uspeo da se vrati u meč i u trećem setu potpuno nadigra Ferera.


Najbolji srpski teniser u Londonu nije prikazao igru koja ga je krasila tokom cele sezone, i uspeo je da savlada samo Tomaša Berdiha sa 2:1, dok ga je Španac David Ferer neočekivano deklasirao sa 2:0.

– Nedostaju mi svežina, glad za pobedama i pružanje maksimuma na terenu. Trenutno nisam u mogućnosti da to uradim. Imam neverovatnu sezonu iza sebe, koju ništa ne može da upropasti. Uvek ću se sećati ove godine kao najbolje u mom životu – izjavio je Novak Đoković nakon duela sa Jankom Tipsarevićem.

Ispadanjem u Londonu Đoković je završio agoniju koja je počela u Bazelu, trajala u Parizu, a svoju kulminaciju doživela na završnom Mastersu. Novak je u tom periodu imao konstantnih problema sa povredom ramena koja ga je poprilično omela da na poslednja tri turnira ove godine prikaže približno iste partije nalik onima iz većeg dela sezone kada je osvojio deset turnira uključujući i tri grend slema, što je ipak najbolji dokaz da će na zasluženi odmor Đoković otići kao najuspešniji teniser u 2011. godini.

Polufinale

subota

Tomaš Berdih – Žo-Vilfred Conga

Rodžer Federer – David Ferer

Rezultati 3. kola

grupa A

Novak Đoković – Janko Tipsarević 1:2

David Ferer – Tomaš Berdih 1:2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari