Najbolji svetski teniser Novak Đoković opravdao je ulogu favorita u polufinalnom meču na turniru u Dubaiju i savladao Huana Martina del Potra sa 2:0 (6:3, 7:6). Novak je mogao da izbegne dramu u drugom setu, ali je netipičnim greškama dozvolio Argentincu da se vrati u meč. Ipak, izvojevao je pobedu posle taj-brejka pa će u subotu igrati u svom četvrtom finalu na ovom turniru. Prethodna tri je dobio, a tu uspešnu rezultatsku seriju pokušaće da prekine pobednik sinoć odigranog meča između Rodžera Federera i Tomaša Berdiha.


Od samog starta meča videlo se da su obojica rivala raspoloženi za nadigravanje. U odličnoj razmeni udaraca sa osnovne linije Novak se bolje snašao i u šestom gemu došao do prve i jedine brejk lopte u prvom setu. Ipak, i ona mu je bila dovoljna da preokrene stvari u svoju korist, a sa dva osvojena servis gema bez izgubljenog poena nije Del Potru ostavio ni tračak nade za povratak u tom delu igre. Argentinac je, međutim, uz jedan brejk pobegao na tri koraka na početku drugog seta. Đoković je održao to odstojanje, a onda mu je pomogao i sudija, koji je na brejk loptu opomenuo Del Potra da troši isuviše vremena za pripremu servisa. Iznerviran ovom odlukom, Argentinac je u narednom poenu lopticu poslao na tribine. Novak je vezao još tri gema i došao nadomak konačne pobede. Na servis protivnika imao je i meč loptu, ali je nije iskoristio. Del Potro se „podigao“ u pravom trenutku, odveo set u taj-brejk, ali je u njemu osvojio samo četiri poena što nije bilo dovoljno da se meč produži za još jedan set.

Zimonjić i Lindšted za titulu u dublu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Šveđanin Robert Lindšted plasirali su se u finale dublova na turniru u Dubaiju posle pobede od 2:0 (7:6, 7:6) nad Mihailom Južnim iz Rusije i Izraelcem Džonatanom Erlihom. Njihovi protivnici u borbi za drugu zajedničku titulu biće Indijac Maheš Bupati i Francuz Majkl Ljodra.

Federer i Berdih igrali sinoć

Drugo polufinale na turniru u Dubaiju između Rodžera Federera i Tomaša Berdiha odigrano je sinoć. Švajcarac i Čeh, koji su postavljeni za drugog, odnosno trećeg nosioca, borili su se za mesto u finalu i meč protiv trostrukog pobednika u Dubaiju Novaka Đokovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari