Posle rutinskih pobeda istim rezultatom (6:1, 6:1) za manje od sat vremena nad Marinom Čilićem i Tomašom Berdihom, Novak Đoković i Stanislas Vavrinka odmeriće danas snage na završnom Mastersu u Londonu i time verovatno odlučiti ko će grupnu fazu završiti na prvom mestu.


Pobeda šampiona Australijan opena nad Berdihom je, može se reći, iznenađenje jer Vavrinka od letos nije ni na jednom turniru postigao zapaženiji rezultat niti je prošao četvrtfinale. Zato Đoković mora da bude posebno oprezan jer je moguće da se Vavrinka koncentrisao na ovaj turnir, kao i finale Dejvis kupa koje mu predstoji, ali je činjenica i da je Berdih imao očajan dan.

– Nisam očekivao tako laku pobedu, ali bio sam spreman. Imam iza sebe sjajnu nedelju treninga. Iako nisam imao rezultate u Bazelu i Parizu, dobro sam osećao lopticu na treningu – rekao je Vavrinka.

Đoković i dve godine stariji Švajcarac sastali su se u karijerama 18 puta, a Vavrinka ima samo tri pobede, poslednju u četvrtfinalu Australijan opena ove godine kada je sprečio Đokovića da odbrani titulu. Pre toga ga je pobeđivao samo na početku Novakove karijere, 2006. godine u dva navrata.

U drugom meču sastaju se Berdih i Čilić, dok su se u okvir druge grupe sinoć sastali Marej i Raonić, a Federer je nešto ranije pobedio Nišikorija 2:0 (6:3, 6:2).

Poraz Zimonjića i Nestora

Ni u drugom meču na Mastersu u Londonu Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor nisu uspeli da zabeleže pobedu. Bolji od njih posle tri seta bili su Žilijen Beneto i Eduar Rože Vaselin sa 6:4, 5:7, 10:4. Sutra, u poslednjem meču u grupi, srpsko-kanadski par odmeriće snage sa Dodigom i Melom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari