Ženska teniska reprezentacija Srbije gostovaće predstojećeg vikenda Rumuniji u duelu za opstanak u Svetskoj grupi II Fed kupa, a kojim će redom igračice izlaziti na teren u Bukureštu biće poznato nakon današnjeg žreba. Gledano imena igračica, njihovo iskustvo i trenutnu formu domaće teniserke su favoriti da istisnu izabranice Dejana Vraneša u zonski rang, ali nema sumnje da će finalistkinje iz 2012. predvođene Anom Ivanović dati sve od sebe da ostanu u drugom rangu i u narednom ciklusu se bore za povratak u elitu.


U odnosu na to finale u Pragu za Srbiju ne igraju naša trenutno najbolje rangirana igračica Jelena Janković koja se reprezentativno penzionisala i borbena Aleksandra Krunić. Međutim, Ana Ivanović ukoliko bude imala svoj dan, može da pobedi svakog, što je nekoliko puta dokazala ove godine. Za razliku od meča sa Kanadom boje naše zemlje će braniti i Bojana Jovanovski, ali pitanje u kakavoj formi jer su je povrede odvojile sa terena u dosadašnjem toku 2014. a kada je i igrala na turnirima retko je prolazila uvodna kola. Tu je i Jovana Jakšić koja u tekućoj sezoni iz turnira u turnir pokazuje da je stasala za proboj u Top 100, a onda i dalje prema vrhu. Zato nedavna finalistkinja Montereja ne krije optimizam da će sve zajedno stići do tri pobede i izboriti opstanak u drugoj grupi Fed kupa.

– Imamo pozitivnu energiju, daćemo sve od sebe. Nijednog momenta ne sumnjam da ćemo dobiti jer verujem u devojke i naš tim. Ali i Rumunke imaju jak sastav takođe. Biće teško, naročito zato što meč za opstanak u Svetskoj grupi II igamo na njihovom terenu – navela je Jovana Jakšić.

Pomenuti jak tim Rumunije predvodi Simona Halep, trenutno peta igračica sveta koja je tek započela svoj nalet sa željom da dugo ostane u svetskom vrhu. Tu je i iskusna Sorana Kirstea, dok na terenu može da pomogne i Monika Nikulesku. Za očekivati je da će Rumnke imati veliku podršku svojih navijača u Arenele zdanju koje se već dokazalo kao vruć teniski teren na otvorenom tokom Bukurešt opena u ATP i WTA konkurenciji. S druge strane, obema reprezentacijama problem može predstavljati vreme jer je u prestonici Rumunije, kao i u Srbiji, neočekivano hladno i kišovito za kraj aprila pa je pitanje koliko će šljaka biti gostoprimljiva za igranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari