Najbolji svetski teniser Novak Đoković ekspresno se plasirao u treće kolo US opena, pošto su mu za pobedu nad Francuzem Pol-Anri Matjeom od 3:0 (6:1, 6:3, 6:0) bila dovoljno 83 minuta.

Đoković je brejkom na startu meča najavio da je izuzetno raspoložen, a samo se jednom suočio sa brejk prilikom Francuza. Sa druge strane, čak šest puta oduzeo mu je servis. Njegov naredni rival biće Amerikanac Sem Kveri, koji je sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4) bio bolji od Španca Giljerma Garsije Lopeza.

Aleksandra Krunić je savladala Amerikanku Medison Kiz posle velike borbe i 140 minuta igre sa 2:1 (7:6, 2:6, 7:5), a u trećem kolu sastaće se sa trećom nositeljkom Čehinjom Petrom Kvitovom. Ana Ivanović je iznenađujuće zaustavljena u drugom kolu od Čehinje Karoline Pliškove sa 2:0 (7:5, 6:4).

– Bilo mi je veoma teško. Stvarno sam se borila, pokušavala da nađem ritam, ali sam napravila i previše neiznuđenih grešaka. Ona je dobro servirala, igrala je dobro u važnim trenucima. Ni forhend me nije služio uopšte. Veoma je razočaravajuće ispasti u ovoj fazi turnira, nadala sam se da mogu daleko da doguram – bila je iskrena Ivanovićeva.

Polovičan učinak imali su srpski teniseri na startu takmičenja u konkurenciji dublova. Jelena Janković i Čehinja Klara Kukalova slavile su 2:0 (6:2, 6:1) protiv Japanki Šuko Aojame i Kurumi Nare, dok su Dušan Lajović i Portugalac Žoao Souza eliminisali Amerikance Markosa Đirona i Kevina Kinga sa 2:0 (6:4, 7:5). Nenad Zimonjić i Nemica Julija Gerges izgubili su od Amerikanaca Kristine Mekhejl i Stefana Kozlova sa 2:1 (7:5, 2:6, 12:10), a Bojana Jovanovski i Monika Puig iz Portorika zaustavljene su od Slovakinje Žanet Husarove i Poljakinje Paule Kanije sa 2:0 (6:4, 6:4).

Jelena za osminu finala

Jelena Janković će u 17.00 protiv Šveđanke Johane Larson otvoriti program na centralnom Artur Eš stadionu. Pobednica ovog meča trećeg kola u osmini finala sastaće se sa boljom iz duela između Nemice Anđelike Kerber i Belinde Benčić iz Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari