Dosadašnji rezultati na Indijan Velsu uglavnom pokazuju da su favoriti na adekvatan način tempirali formu za prvi turnir iz serije Masters. U muškom delu turnira najveći pretendenti na titulu Đoković, Federer, Nadal i Marej nisu imali većih problema, dok je neprijatno iznenađenje svojim navijačima priredio Stanislas Vavrinka.

Popularni Sten izgubio je u drugom kolu od Robina Hasea u tri seta (6:3, 3:6, 6:3), osim Švajcarca takmičenje je prerano završio i Marin Čilić, koji je takođe u istoj rundi poražen od Huana Monaka (6:4, 6:4). Ispadanje hrvatskog tenisera, prošlogodišnjeg osvajača US opena, ipak se ne može okvalifikovati kao iznenađenje, ako se uzme u obzir činjenica da je Hrvat imao višemesečnu pauzu zbog povrede ramena i šake i da mu je turnir u Indijan Velsu bio prvi veći test nakon oporavka.

U ženskoj konkurenciji je dosta teže odrediti ko je favorit, s obzirom na ujednačen kvalitet teniserki iz prvih 20-30 na WTA listi. Jedina koja odskače kvalitetom je zapravo neprikosnovena Serena Vilijams, koja se vratila na Indijan Vels posle decenijskog odsustva sa turnira u kalifornijskoj pustinji. Amerikanka je bila više nego dominantna u uvodnim rundama, baš kao i Marija Šarapova. Neprijatno je jedino iznenadila Agnješka Radvanska koja je takmičenje završila u trećem kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari