Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na Mastersu u Šangaju, a savladao ga je u polufinalu Rodžer Federer, koji je i osvojio titulu, zahvaljujući čemu je na ATP listi prestigao Rafaela Nadala i sada je prva pretnja srpskom igraču.

Razlika između njih dvojice je 2.430 bodova, iako je prošle nedelje Đoković imao skoro 3.700 bodova više od tada drugoplasiranog Nadala. Teoretski, već do kraja sezone 33-godišnji Švajcarac bi mogao da prestigne Novaka jer brani 1.060 bodova, za razliku od srpskog igrača koji brani titule na Mastersu u Parizu (1.000) i završnom turniru u Londonu (1.500). Dušan Lajović napredovao je za šest mesta i sada je 66, Filip Krajinović učvršćuje svoju poziciju među prvih 100, a Viktor Troicki je popravio plasman za 10 pozicija i nalazi se na 127. mestu ATP liste.

Najbolja teniserka Srbije na najnovijoj WTA listi i pored odustajanja od takmičenja u Lincu prošle nedelje zadržala je osmo mesto ispred Karoline Voznijacki, kojoj „beži“ 220 bodova. Jelena Janković napredovala je sa 14. na 13. mesto, dok su plasmane pokvarile Bojana Jovanovski (58), Aleksandra Krunić (109), koja ove nedelje nastupa u Moskvi zahvaljujući specijalnoj pozivnici, i Jovana Jakšić (121).

Krajinović i Krstin uspešni u Moskvi

Filip Krajinović uspeo je da se plasira u drugo kolo ATP 250 turnira u Moskvi pobedivši Maleka Jazirija iz Tunisa sa 2:0 (6:4, 6:2). Dušanu Lajovića to nije polo za rukom jer je poražen od osmog nosioca Andreasa Sepija (7:5, 6:4), dok je Peđa Krstin juče uspeo da se kroz kvalifikacije domogne glavnog žreba. Viktoru Troickom nije pošlo za rukom da u Beču prođe poslednje kolo kvalifikacija, a bolji od njega bio je Ruben Bemelmans sa 2:1 (5:7, 6:2, 6:4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari