Trka za prvo mesto ATP liste ušla je u samu završnicu, sa dva tenisera koji su u London došli silno motivisani da baš oni 2014. završe na prvom mestu. Ako se od Novaka Đokovića i moglo očekivati da će biti potpuno spreman za O2 arenu, onda su igre koje prikazuje Rodžer Federer pravo osveženje kojim je Švajcarac podsetio na najbolje dane.


Federer je superiorno došao do dva trijumfa bez izgubljenog seta, pa ga samo suluda teorija može sprečiti da prođe u polufinale. Naime, Švajcarcu će u današnjem odmeravanju snaga sa Endijem Marejem i jedan set biti dovoljan za odlazak dalje, dok domaći igrač mora dati sve od sebe kako bi maksimalno slavio i tako ostao nezavisan od ishoda susreta između Nišikorija i Raonića, mada će navijati za Kanađanina. Može se desiti da u grupi B trojica igrača imaju odnos pobeda i poraza od 2-1 i set količnik 4-2, a u tom slučaju će odlučivati gemovi.

S druge strane, četvrti član grupe B Miloš Raonić je pokazao da još uvek nije na psihički zavidnom nivou da bi mogao da se takmiči protiv najboljih igrača sveta, gde i sam pripada. Kanađanin crnogorskog porekla je samim dolaskom u London ostvario veliki uspeh, ali nije pružio dostojan otpor u prva dva meča, pa bi danas moglo da se očekuje da „pusti ruku“ protiv Nišikorija i tako pokuša da ostvari počasnu pobedu, ali i da istovremeno pomrsi račune Japancu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari